SAD.12. fordulójára készítettem ezt a finomságot!
Hozzávalók a tésztához: 4 db tojás, csipet só, 10 dkg. liszt, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliapuding, 10 dkg. cukor. Krémhez: 2,5 dl tej, 1 cs. csokipuding , 5 dkg. étcsoki, 20 dkg. margarin, 20 dkg. porcukor.
Elkészítése: tészta: a tojás fehérjét csipet sóval kemény habbá felvertem majd apránként tettem hozzá a cukrot és egyenként a tojás sárgáját. Jól felvertem majd hozzá kanalaztam a liszt- sütőpor és vaníliapudingot és ezekkel már csak összekavartam. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem 200 fokon 15' sütöttem. Mikor elkészült egy konyharuhát cukorral megszórtam és arra borítottam ki a tésztát a papírt lehúztam és egy másik konyharuhát megnedvesítettem amit ráborítottam. Így hagytam kihűlni.Krém: a tejben elkevertem a pudingot hagytam besűrűsödni majd levettem a tűzhelyről és apró darabokra tördelt csokit hozzákevertem. Kevergetés közben elolvadt a csoki a pudingba. A porcukrot kikevertem a margarinnal és a meghűlt pudingot is hozzátéve alaposan összekevertem.Hogy még finomabb legyen a krém /egy blogjátékon nyert és eddig még ki nem próbált / liofilizált gyümölcsdarabokat tettem bele. A tészta mikor kihűlt ezzel a krémmel kentem meg majd hosszában egyforma kb. 9 cm. széles csíkokra vágtam fel. Először egy csíkot a tányér közepén összetekertem majd a következő csíkot tettem köré tekertem mindaddig még volt piskótacsík. Ezután körbe krémmel bekentem majd a tetejét is vékonyan. Végül étcsokoládéval vontam be és gyümölcsrózsát tettem a tetejére.
Gyümölcsrózsa hozzávalói és elkészítése: 2 db narancs és 1 db citrom. Próbáltam spirál alakban lehetőleg egybe levágni a héját a gyümölcsnek, majd alaposan megmostam. 2 dl vizet 25 dkg. cukorral feltettem forrni mikor már elolvadt a cukor a gyümölcshéjat beletettem a szirupba majd kis lángon 5 ' főztem.Ezután kivettem a szirupból lecsöpögtettem feltekertem rózsa alakúra és egy kis cukrot szórtam még rá. Így hagytam szikkadni.
Ui: Akik a játékra jelentkeztetek és már elkészültek a sütemények tegyétek fel a blogra és küldjétek a linket és fotót, nem fontos a hétvégéig várni!
Húúú, de ötleteset és szépet csavartál!!! Nagyon szép lett!!
VálaszTörlésNagyon jól sikerült a tortád, szép! Ügyes vagy! :) A rózsa a tetejére nagyon ötletes. :)
VálaszTörlésNagyon guszta! :)
VálaszTörlésGyönyörű lett, nagyon ügyes vagy:) Egyszer készítettem tortát ezzel a módszerrel, nagyon dekoratív felvágva.
VálaszTörlésNagyon szép a tortád!:)) A narancsrózsa nagyon tetszik. Fantasztikus ötlet:))
VálaszTörlésÉva, nagyon jól néz ki a tortád!:)
VálaszTörlésAzok a gyümölcsrózsák feltették az i-re a pontot! Hű, de megkóstolnám....:)
VálaszTörlésNagyon jól sikerült a tortád! És milyen jó ötlet a gyümölcsrózsa dekoráció!
VálaszTörlésHű meg ha, nem semmi ez a torta, nagyon szép is lett és nagyon finom is lehet! :) Külön tetszenek a gyümölcsrózsák! :)
VálaszTörlésNem hiába fáradoztál, szépséges lett a tortád. Azok a rózsácskák különösen tetszenek rajta. Brávó!!
VálaszTörlésÉvuska, ez gyönyörű!!!
VálaszTörlésNagyon tetszik ez a csavart megoldás :) én még nem sütöttem ilyet.
VálaszTörlésA rózsákat szépen megcsináltad a tetejére, nagyon mutatósak lettek!
Jó ötlet ez a csavarás! Szép tortát készítettél!
VálaszTörlésKedves Mindenki: Köszönöm, és örülök hogy tetszik!
VálaszTörlésValóban szép "csavarós" !
VálaszTörlésCsodásan gusztusos, gondolom isteni!:)
VálaszTörlésNagyon tetszik, és ki is fogom próbálni ezt a módszert! Szuper!
VálaszTörlésMárti: Köszi!
VálaszTörlésTiffanylda: Köszi! Nagyon finom volt!
Csilla Andi: Örülök hogy tetszik, próbáld ki. Legközelebb én a lúdláb tésztával fogom és akkor fehér krémmel.
Nagyon mutatós és biztos finom is :)
VálaszTörlésViktória Bori: Köszi, finom volt!
VálaszTörlés