Hozzávalók: Zsír, vöröshagyma, fokhagyma, paprika, paradicsom,15 dkg. kolbász, fűszerek :só, pirospaprika, őrölt bors, csípős paprika. 25 dkg. tarhonya , tarhonya fűszerezéséhez:só, őrölt bors, apróra vágott petrezselyem, kevés olaj .
Elkészítése: A lecsót / mindenki / a szokásos módon elkészítettem majd az apróra fölvágott kolbásszal belefőztem. Külön kevés olajon megpirítottam a tarhonyát amire rászórtam a fűszereket és felöntöttem annyi vízzel ami bőven ellepte kevés főzés után letakarom fedővel és hagyom a párában megpuhulni a tarhonyát, ezért kb. 20' nem veszem le a fedőt.
Jó étvágyat!
7 megjegyzés:
Finom.....éhes vagyok...:)
Jó kis nyári eledel... én még kolbász nélkül is szeretem.
Megkívántam a tarhonyát:)
Megint jó ötletet adtál,mert én csak rizzsel főztem eddig.
Itt gondolkodom, hogy mi is legyen a holnapi ebéd és íme, lecsót eszünk! Finom dolog, köszi:-)
Nálunk is gyakran készül a lecsó tarhonyával. Márcsak azért is, mert a szülőfalum népe a "tarhonyások", ahol még az árokparton is kicsírázik atarhonya. :)
Mammka gyorsan egyél valamit:-))
Kati na-na, gyorsan egyél:-)
Gerdi sokszor megettem már én is úgy sőt van mikor jobban is esik!
Márti örülök hogy tippet adhattam.
HajniZoli örülök hogy segíthettem.
marisz57 örülök hogy ezt megtudhattam, eddig nem tudtam!
Megjegyzés küldése