Hozzávalók:
tésztához:
20 dkg finomliszt
10 dkg Liga margarin
10 dkg cukor
1 ek kukoricakeményítő
csipet só
1 dl víz
töltelékhez:
3db alma
10 dkg cukor
fahéj
5 dkg Liga margarin
tetejére:
2 evőkanál méz
sütőforma kenéséhez: margarin liszt
🍎
Elkészítése: Lisztet elmorzsoltam a margarinnal hozzátettem a keményítőt majd a liszt közepébe mélyedést csináltam ahová öntöttem az előzőleg összekevert cukor-só-víz keverékét és gyors mozdulatokkal összegyúrtam a tésztát amiből 2 cipót készítettem és hűtőbe pakoltam 1/2 órára. Gyümölcstorta formát margarinnal kikentem beliszteztem és a cipó egyik részét kinyújtottam amit a formába helyeztem villával megszurkáltam. Az almákat megmostam magházát kivettem és cikkekre felvágtam amit a tésztára rápakoltam megszórtam a cukor és fahéj keverékével és rászórtam a feldarabolt margarint. A másik tésztát is kinyújtottam amivel beborítottam a tésztát és meglangyosított mézzel átkentem majd a tészta közepére 2 lyukat szúrtam/szívószállal/. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem. Nagyon finom!
A receptet innen hoztam!
A receptet innen hoztam!
Jó étvágyat kívánok !
De szép a teteje :-)
VálaszTörlésEz aztán fincsi lehet! Jó kis recept, viszem is :)
VálaszTörlésKatalin köszi!
VálaszTörlésCsigabige örülök hogy tetszik!