Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 dkg élesztő
1 db tojás
2,5 dl tej
csipet só
5 dkg cukor
*
Elkészítése: Tálba öntöttem a lisztet közepébe mélyedést csináltam amibe öntöttem kevés langyos tejet. Ide morzsoltam bele az élesztőt és kevés cukrot hagytam kicsit felfutni. A tojás sárgáját beletettem az élesztős részbe majd a többi cukrot és a sót valamint a tejet. Fakanállal jól kikevertem a tésztát majd letakartam és 3/4 órát pihentettem. A tojás fehérjét felvertem habnak és a tésztába belekevertem. Tarkedli sütő mélyedéseibe kiskanál olajat tettem majd olajba mártott evőkanállal tettem a masszából. Lassú tűzön kell sütni hogy jól átsüljön villával fordítottam meg hogy a másik oldala is süljön. Porcukrot szórtam rá és lekvárral tálaltam. Nagyon finom !
(Csak utólag vettem észre hogy blogomban már szerepel:-))
(Csak utólag vettem észre hogy blogomban már szerepel:-))
Jó étvágyat!
Kelt tészta lekvár, ez a kedvencem, jöhet minden menyiségben. Biztos finom volt.
VálaszTörlésNagyon szépek lettek, ezer éve nem ettem fánkot... :-))
VálaszTörlés