Oldalak

2016. február 19., péntek

Kalászkenyér- Szakácsmustra 16. fordulójára!

Konyhavirtuóz  a játék jelenlegi háziasszonya Lorraine Pascale -t ajánlotta  figyelmünkbe aminek örültem mert ismét megismertem egy általam eddig ismeretlen  szakácsot! Egy édességét már választottam  /később mutatom/ és találtam egy  számomra  igen vonzó másik receptet is !
A receptet palocprovence oldalán találtam  ennek a mondatnak kíséretében:" A kalászkenyér(pan d'epi) nagyon könnyen elkészíthető, mutatós kis kenyér."
                                                                             

                                                                           
Hozzávalók:
  • 275 g liszt
  •    1 evőkanál olívaolaj
  • 175 ml meleg víz 
  •     1 zacskó szárított élesztő
  •     1 teáskanál só
  • tetejére pici olaj és liszt
Elkészítése: A hozzávalókból tésztát dagasztottam  és letakarva duplájára kelesztettem. A tésztát ezután átgyúrtam és bagett formára alakítottam sütőlapra tettem és konyhai ollóval a tészta tetejét  bevagdostam 45 fokos szögbe ezután felváltva hajtogattam ki a tésztát jobbra balra. Előmelegítettem a sütőt 200 fokra . Addig a tészta  kelt még  majd kis kanállal csurgattam  rá olajat és kevés lisztet szórtam rá.  Sütőbe tettem ahol 30' sütöttem./ Tepsi alá edénybe vizet tettem/ Nagyon finom!( Örülök hogy kipróbáltam!)
Jó étvágyat kívánok !



7 megjegyzés:

  1. De jól néz ki, nagyon mutatós! És persze finom is lehet :-)

    VálaszTörlés
  2. Tetszik, különböző okok miatt, mert szeretem a ropogós felületet, és guszta a formája, és gondolom könnyű állaga van a tésztának az olaj locsolástól.
    Csak azt nem értem miért kell liszttel megszórni, nem értek hozzá.

    VálaszTörlés
  3. Szeletelni sem kell, elég letörni belőle egy falatot :)

    VálaszTörlés
  4. Katalin köszi, valóban finom!
    Kincse örülök hogy tetszik, finom a tésztája. A liszt szórásával kicsit másabb a külső látvány!
    Vicuska igen-igen!

    VálaszTörlés
  5. Nos, ismét valami, amit egy "kenyérsütő"-nek ki kell próbálnia. Egyszerűnek tűnik és mutatós.Először majd "normál" kenyérlisztből próbálom, de én jobban szeretem a rozsos kenyeret.(Más az állaga)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm hogy játszottál, ebből a kenyérből én is szívesen letörnék egy darabot! :)

    VálaszTörlés
  7. aranyos fodorka próbálkozzál biztos sikerül finom az azzal is!
    Konyhavírtuóz én köszönöm hogy ilyen jó szakácsot választottál!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)