Konyhavirtuóz a játék jelenlegi háziasszonya
Lorraine Pascale -t ajánlotta figyelmünkbe aminek örültem mert ismét megismertem egy általam eddig ismeretlen szakácsot! Egy édességét már választottam /később mutatom/ és találtam egy számomra igen vonzó másik receptet is !
A receptet
palocprovence oldalán találtam ennek a mondatnak kíséretében:" A kalászkenyér(pan d'epi) nagyon könnyen elkészíthető, mutatós kis kenyér."
Hozzávalók:
- 275 g liszt
- 1 evőkanál olívaolaj
- 175 ml meleg víz
- 1 zacskó szárított élesztő
- 1 teáskanál só
- tetejére pici olaj és liszt
Elkészítése: A hozzávalókból tésztát dagasztottam és letakarva duplájára kelesztettem. A tésztát ezután átgyúrtam és bagett formára alakítottam sütőlapra tettem és konyhai ollóval a tészta tetejét bevagdostam 45 fokos szögbe ezután felváltva hajtogattam ki a tésztát jobbra balra. Előmelegítettem a sütőt 200 fokra . Addig a tészta kelt még majd kis kanállal csurgattam rá olajat és kevés lisztet szórtam rá. Sütőbe tettem ahol 30' sütöttem./ Tepsi alá edénybe vizet tettem/ Nagyon finom!( Örülök hogy kipróbáltam!)
Jó étvágyat kívánok !
7 megjegyzés:
De jól néz ki, nagyon mutatós! És persze finom is lehet :-)
Tetszik, különböző okok miatt, mert szeretem a ropogós felületet, és guszta a formája, és gondolom könnyű állaga van a tésztának az olaj locsolástól.
Csak azt nem értem miért kell liszttel megszórni, nem értek hozzá.
Szeletelni sem kell, elég letörni belőle egy falatot :)
Katalin köszi, valóban finom!
Kincse örülök hogy tetszik, finom a tésztája. A liszt szórásával kicsit másabb a külső látvány!
Vicuska igen-igen!
Nos, ismét valami, amit egy "kenyérsütő"-nek ki kell próbálnia. Egyszerűnek tűnik és mutatós.Először majd "normál" kenyérlisztből próbálom, de én jobban szeretem a rozsos kenyeret.(Más az állaga)
Köszönöm hogy játszottál, ebből a kenyérből én is szívesen letörnék egy darabot! :)
aranyos fodorka próbálkozzál biztos sikerül finom az azzal is!
Konyhavírtuóz én köszönöm hogy ilyen jó szakácsot választottál!
Megjegyzés küldése