Hozzávalók: 3 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db krumpli, 1/2 l hús alaplé/ 1 db leveskockából készítettem /, só, őrölt bors, olaj, ízlés szerint főzőtejszín
Elkészítése: Vöröshagymát, fokhagymát megtisztítottam felkockáztam és az olajon megdinszteltem. A krumplit megtisztítás után felkockáztam és hozzátettem a hagymához majd felöntöttem az alaplével sót és pici borsót tettem hozzá és addig főztem még puha lett a krumpli. Ekkor leturmixoltam visszatettem a tűzhelyre és 1/2 dl főzőtejszínt kevertem hozzá amivel ismét felfőztem. Nagyon ízlett mindkettőnknek, még férjuram is kétszer szedett!
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Imádom az ilyen leveseket. Ki fogom próbálni.
Évi csak ajánlani tudom mert egyszerű és igen finom. Egészségedre!
Megjegyzés küldése