Hozzávalók: /2,5 dl csésze/ : 1 csésze tej, 1 csésze cukor, 2 egész tojás, 1 púpozott csésze liszt, 1 púpozott csésze darált dió, 1 cs. sütőpor, 1/2 dl olaj.
Elkészítése: Tálba kimértem a hozzávalókat majd jól összekevertem. Vajjal kikent és liszttel beszórt tepsibe öntöttem a tésztát és előmelegítettem a sütőt 200 fokra majd mikor betettem a tepsit 180 fokra csökkentettem és 20' sütöttem. Tepsiben hagytam kihűlni a tésztát ezután egy részét felkockáztam porcukorral beszórtam. A tészta nagyobb részét hosszában középen elvágtam és egyik felét megkentem meggylekvárral és grízes krémmel(3 dl tejben megfőztem 3 evőkanál grízt hagytam kihűlni, kikevertem 12,5 dkg porcukrot 12,5 dkg margarinnal 1 teáskanál vaníliacukorral és végül összekevertem a kihűlt grízzel.) Ezt a krémet kentem a lekvárra majd a tészta másik felét ráhelyeztem és háromszögekre felvágtam.Mindkét változatban nagyon finom volt! /Most 22x32 cm tepsiben sütöttem !/ Kerek formában is elkészítem majd!
Jó étvágyat !
Diós❤Gyönyörű!!!
VálaszTörlésMilyen város/ falu/ helység?
Emőke köszi! Ízőrzők receptjeit szoktam külön jelölni hogy honnan származik a recept . Ezt a "Marcsi oldaláról" hoztam ami általában a műsor receptjeit tartalmazza de hogy melyik műsorból azt sajnos nem tudom:)
VálaszTörlés