🌸
Elkészítése: a lisztet a zsiradékkal jól elmorzsoltam bele tettem a többi hozzávalókat élesztőt kevés tejben elmorzsoltam kicsit megkelesztettem úgy tettem a liszthez megsóztam /lehet kicsit többet tenni/ . Jól összedolgoztam a tésztát és fél órára hűtőbe tettem. Pihenés után kinyújtottam megkentem 1 tojássárgájával, megszórtam köménymaggal és 1/2 cm. vastagra ujjnyi széles és kb. 20 cm. hosszú csíkokra vágtam .Előmelegített sütőbe 220 fokon 25' sütöttem. Jó étvágyat kívánok !
23 megjegyzés:
Nálunk elég sokszor készül hasonló, mert ha vendégek jönnek tökéletes nassolni való! Tetszik!
Évuska, azon morfondírozok, hogy külön sütötted vagy ilyen rácsformában a rudakat? Mert ebben a formában még nem találkoztam vele és tetszik! :)
Nagyon guszta!
Nagyon guszták.
Lilla: Az biztos hogy finom nassolni való! Köszi!
Vicuska: Csak így pakoltam össze! Ugye milyen cseles vagyok ?:) Köszi!
Flóra. Köszi!
Mrita: Köszönöm!
Ez most pont a mai napra nagyon jó kis recept,vendégeim lesznek!!:))Köszönöm!!
Tényleg cseles vagy, mert én is azt hittem így sütötted:) Nagyon klassz:) Ezek mindig népszerűek nálunk is.
Nagyon finom. El is raktározom a receptet. :)
Nagyon jól néznek ki! A zsír jó ötlet, én sós sütikhez jobban szeretem, mint a margarint. Ropogósabb lesz.
Gusztusos, és gondolom finom is! Viszem a receptet!
Napok óta gondolkodom hogyan is készült a sósrúd és lám te leírtad, köszönöm! (nagyon guszta az elrendezés)
Épp ma volt szükségem hasonló receptre, mintha kitaláltad volna a gondolatom :)
Megsütöttem, nagyon fini lett, köszönöm!
EWA gyöngyös világa !:Örülök hogy tippet tudtam adni, remélem fog ízleni vendégeidnek?
trollanyu: Köszi!
Petra: Köszi!
Gerdi: Van mikor kényszerből,mert esetleg nincs pont itthon annyi amennyire szükségem lenne.Édesanyám receptjeiben általában zsír szerepel és mégis nagyon finomak !
Nagymamis: Finom, próbáld ki!
Jutka: Látod gondolat olvasó vagyok!:)Akkor most már sütheted! Köszi!
Sviro(Ildi): Örülök hogy ízlett, egészségetekre!
Nagyon guszta nassolni való. Én mostanában csak zsírt teszek bele, úgy sokkal omlósabb lesz.:)
Nagyon guszta. Nálunk is sokszor készül hasonló csak tripla mennyiségben, mert ebből soha sem lehet keveset készíteni.
Elvittem a recepted, mert nekem mindenem elveszett a gépemről.
Évikém ! a magok be vannak borítékolva, holnap útnak indulnak.
Bocsi ! Semmi élesztő, vagy sütőpor nem kell bele ?
Gizi: Köszi!Tapasztaltam én is hogy néha jobb a zsír.
Viki: Köszi! A magokat is köszönöm. De kell 1 dkg. élesztő ehhez a liszt mennyiséghez!
Én is megsütöttem ! Isteni lett!nagyon köszönöm!!
EWA gyöngyös világa!: Örülök hogy ízlett! Egészségetekre!
Finom sós :) A pöttyös szalvétától meg oda és vissza vagyok :)
Panna:Az biztos hogy finom! Sajnos hogy már nincs sok belőlle pedig nagyon tetszik nekem is!
Hú, de jól néznek ki ezek a sós szálak! Nagyon jól mutatnak! Most Én is elnassolnék belőle 1-2 szálacskát. :)
Gabriella: Köszi! Egy kis teával jó lenne ugye?:)
Megjegyzés küldése