Hozzávalók: 30 dkg. csirkemell, olaj, 1 db sárgarépa, 1 db petrezselyem gyökér, 2 db kisebb hagyma, 2 szem krumpli, 1 db zöldpaprika, 1 dl tejföl, babérlevél, só, őrölt bors, 1 mk.tárkony, zeller zöldje, 1 ek. liszt. levesbetéthez: 1 db tojás, pici olaj, só, liszt.
🐓
Elkészítése: A csirkemellet csíkokra vágtam, a sárgarépát és gyökeret megtisztítás után karikára, a krumplit és a paprikát kockára vágtam Az olajat megforrósítottam majd az egyik hagymát amit előzőleg apróra felkockáztam beleöntöttem ehhez tettem a zöldségeket és együtt dinszteltem . Ezután rátettem a babérlevelet az egészben meghagyott vöröshagymát és a csíkokra felvágott húst majd felengedtem vízzel amibe a zeller zöldjét és a paprikát valamint a fűszereket sót és őrölt borsot tettem. Fedő alatt főztem amíg a húst megpuhult ekkor tettem hozzá a krumplit. A tejfölben elkevertem a lisztet amit a leveshez tettem majd tárkonnyal ízesítettem. Elkészítettem a galuskát : tojás, pici olaj, só és liszt amennyi szükséges kicsit hagytam pihenni majd a levesbe szaggattam és készre főztem. Nagyon finom laktató étel! 😋
(A hozzávalók mennyiségét változtattam , mivel csak 2 személyre főztem és tejszín helyett tejfölt tettem bele)
Jó étvágyat kívánok !
9 megjegyzés:
Ejj Éva, mennyire szeretem az ilyen leveseket:) Nagyon, de nagyon guszta:)
De jó kis tartalmas leves :)
Szeretem a tárkony ízét, illatát!
Finom is ez a leves! Tárkonnyal, savanykásan:-)
Kati köszi, nekem is nagyon ízlett ez a leves most.
Katalin köszi az volt!
Vicuska nem olyan régen ismertem meg mert eddig nem nagyon használtam a konyhámban de nagyon ízlik!
HajniZoli köszi!
Hmm... milyen finom és tartalmas leves lehet! Biztos szeretném!
Csigabige köszi!
Nagyon finomat főztél! Én is így főzöm a ragulevest, friss tárkonnyal a kertből, csak nem galuskát teszek betétnek, hanem hol csipetkét, hol rizst, mindegyikkel nagyon szeretjük.
marisz57 nagyon ízlett nekem is bár friss tárkonyom nincs de szárítottnak is kellemes volt az íze.
Megjegyzés küldése