2015. május 6., szerda

Csavart fahéjjal töltött briós

Limara finomságát készítettem el fél adagból és kicsi változtatással!
                                                                                   
Hozzávalók:
tészta:
30 dkg liszt
csipetnyi só
2 evőkanál cukor
1,5 dl tej
3 dkg olvasztott margarin
1 dkg élesztő
1 tojássárgája
1 teáskanál vaníliacukor
töltelék:
1 evőkanál olvasztott margarin
2 evőkanál cukor
2 evőkanál  őrölt fahéj
*
Elkészítés: Tészta hozzávalóiból a szokásos módon bedagasztottam a tésztát és 30' pihentettem.  Gyúródeszkára borítottam ahol 5 felé vágtam  a tésztát  majd  a darabokat még kétfelé és egyesével gömbölyítettem meg  amit 10' ismét pihentettem. Ezután a tészta darabokból egyesével csíkot nyújtottam amit először olvasztott vajjal kentem majd megszórtam a cukor és fahéj keverékével  és egy másik tészta darabot amit szintén kinyújtottam  rátettem  a töltelékre kicsit rányomtam majd derelyevágóval szélétől kezdve cm távolságban bevágtam úgy hogy a két vége egyben maradjon. Megsodortam majd feltekertem és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam.Mikor elkészültem az egésszel  akkor ismét 30' pihentettem. Előmelegített sütőbe tettem  /előtte lekentem 1 tojássárgájával/ és 200 fokon 25' sütöttem. Mikor a sütőből kivettem még forró volt mikor átkentem olvasztott vajjal  és porcukorral megszórtam. Nagyon -nagyon finom puha!
Ui: Érdemes az említett blogon megnézni az elkészítési fázisokat. Akár lekvár és mák , esetleg dió, csokoládé,  vagy vaníliakrém töltelékkel is nagyon finom lehet!
                                                                             

3 megjegyzés:

Okki írta...

Szép briósokat formáztál. :) Nálunk is készült hasonló, csak mákkal. Fahéjjal is nagyon finom az biztos. :)

Névtelen írta...

Ha a horoszkópon nem azt írta volna: hagyj fel végre a sok szénhidráttal, hiszen itt a sok tavaszi zöldség"...akkor ezt azonnal megsütném:-)
Később megteszem, mert annyira csodálatos, Évi!♥

Éva írta...

Okki köszönöm! A mákos is kedvenc!
Emőke na jó kicsit zöldség, aztán jöhet kevés édes:-))