2022. február 25., péntek

Meggyes pite 🍒

Régi bloggerek  akik már nem jelentkeznek  friss bejegyzéssel,  én azért  be be nézek hozzájuk hátha ismét aktívak lettek😉. Így találtam egy régi bejegyzése közt  Zsaninál erre  a receptjére, csupán a töltelék összeállításnál voltam kénytelen változtatni de így is nagyon finom lett!


Hozzávalók: tészta: /27 cm-es pite formához/ 23 dkg liszt, 1 mk. sütőpor, 1 tojássárgája, 12,5 dkg margarin, 8 dkg tejföl, csipet só, 2-3 evőkanál porcukor, töltelék: házi meggydzsem  3 dl üveggel, 1/2 cs vaníliapuding, 1 cs. vaníliacukor, 1 mk. őrölt fahéj, 2 evőkanál cukor, 2 dl víz.

másnap mikor már kihűlt jobban lehetett szeletelni

Elkészítése: Először a tölteléket készítettem el mert kíváncsi voltam milyen lesz?  2 dl vízben elkevertem a pudingot feltettem  a tűzhelyre és besűrítettem. Levettem hozzákevertem a meggydzsemet , kétféle cukrot, fahéjat és hagytam hűlni. Tésztához a kimért liszthez tettem a csipet sót sütőport  összevegyítettem és a margarinnal összemorzsoltam. Tejfölt a tojássárgájával összekevertem és ezt is a lisztes keverékhez öntöttem  és összegyúrtam a tésztát  letakarva kis időre hűtőbe tettem. A tésztát mikor kivettem a hűtőből kétfelé vettem egyenként a tésztát formának megfelelő méretre nyújtottam ráöntöttem a tölteléket és a másik kinyújtottam tésztát a tetejére tettem. Tojásfehérjével lekentem és villával megcifráztam. Előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem.( Majd  friss meggyel is kipróbálom de előbb egy almást fogok  ezzel a tésztával készíteni. Férjuramnak is nagyon ízlett mivel jó vékony a tésztája!)

Jó étvágyat kívánok!

7 megjegyzés:

Katalin írta...

Fincsit sütöttél! Friss meggyel biztos még jobb lesz, de így is nagyon finom lehetett 😊.

Gerdi írta...

Az a kicsurranó, jó sok töltelék... de tudnám szeretni!

Ani írta...

Nagyon finom lehetett. Érdekes a töltelék. Még nem is hallottam.

teller-cake írta...

Óh, de finomságos, jó, hogy felkutattad!

Éva írta...

Katalin köszi, talán a töltelék állaga friss gyümölccsel más de így is nagyon finom volt.
Gerdi köszi, nekem is elnyerte tetszésemet!
Ani finom volt köszi.
teller-cake ennek a próbasütésnek én is örültem , köszi.

Gizi írta...

Nagyon finom lehetett ezzel a töltelékkel az omlós pitetészta. Szívesen megkóstolnám. :)

Éva írta...

Köszönöm Gizi nagyon finom volt. Legközelebb szólok neked ha addig nem próbálod ki a diétás változatában:-))