Hozzávalók: 6 dkg. búzadara, 3 dl víz, 1 tojás, törött bors és finomra vágott petrezselyem, só, prézli, olaj.
🌸
Elkészítése: A búzadarát a vízben sűrűre főztem. Amikor teljesen kihűlt hozzáadtam a tojást, sót , törött borsot valamint a finomra vágott petrezselymet. Összekevertem jól majd deszkára borítottam és késsel megpróbáltam szeleteket vágni amit prézliben megforgattam. Forró olajban sütöttem meg.Eltudom képzelni főzelék mellé vagy egy kiadós leveshez ,nagyon finom ! Nekünk most egy kis kiegészítésként volt előző napi ebédünk mellé. Az íze hasonlít a töltelékhez !
Jó étvágyat kívánok !
14 megjegyzés:
Különleges és nagyon egyszerű! Egészen fincsi lehet!
Ez tényleg egy takarékos étel!
Gimnazista koromban egy egész komoly gyüjteményem volt füzött, kisméretű könyvekből, Olcsó Könyvtár volt a neve, s 2-3 Ft-ba került egy könyv.
Kíváncsian várom a többi receptet is! Ez is tetszik :)
Emi: Igazán nagyon finom!
Hobbychef: Tudod milyen jó dolgok vannak ezekben a régi receptes újságokban is? Most hogy már blogom van jobban átnézegetem és így fedezem fel őket!
Ami: Köszi!
Ismerem a receptet,és ajánlom mindenkinek mert nagyon finom!!
Nekem is vannak régi fakanál újságjaim,szoktam belőlük még mostanában is főzni.
Ezekért az egyszerű, olcsó receptjeidért szeretek benézni hozzád :)
Lényeges még a mindennapi háztartásban fellelhetők hozzá az alapanyagok. Mikor végképp nem tudom eldönteni mit főzzek benézek hozzád és láss csodát már nem okoz fejtörést a főzés:köszönöm Évi
Érdekes recept, kíváncsi lennék az ízére. Biztosan finom.
Nagyon várom én is a hasonlóan olcsó, ízletes könnyű ételeket. Nagyon tetszik!
Nagyon finom lehet, jól is néz ki:) Azon gondolkodtam, hogy sütőben is meglehetne-e csinálni. Szerintem igen, mert a rántott húst is úgy szoktam. Ki fogom ezt is próbálni.
Az első gondolatom az volt, miért is ez a neve, de nem kérdezem meg.:)))
Nagyon egyszerű és nagyon finom lehetett. Volt egy kedves ismerősöm Ő csinált hasonlót, csak édes ízesítéssel és lekvárral ettük. Az is finom volt, esetleg próbáld ki.
Én is mentem magamnak, nekem való, egyszerű recept! :-)
Jámborné Budai Mónika: Köszi hogy megerősíted hogy mennyire finom!
Jutka: Köszi! Nekem pedig az ilyen kedves szavaktól van még jobban kedvem válogatni jó recepteket!
Petra: Ízét nem tudom leírni, töltikéhez hasonlít, de mégsem az!Érted!:))
Lilla: Észre fogod venni csak figyeljél!:) Köszi!
trollanyu: Köszi! Szerintem biztos kilehet sütni úgy is gondolom !
Gizi: Tudod hogy volt nekem is eszembe mikor ettem? Majd kipróbálom legközelebb!
teller-cake: Próbáld ki , valóban egyszerű.
én is az édes változatát szerettem:)
anyukám sokszor csinált, (porcukorral meg kakaóval meghintettük azon forrón)
a sós változatát is csinálta, azt úgy hívtuk"vakhal", vagyis hamis hal, mert az íze nekünk olyasmi volt, mint a rántott hal
Katalin: Kifogom próbálni az édeset is biztosan finom az is!Köszi!
Megjegyzés küldése