2012. április 25., szerda

Almahab

                                                                                     
Hozzávalók: 4 db alma, 5 dkg. cukor, 1,5 dkg. margarin, reszelt citromhéj, 2 ek. citromlé, 1 tojás fehérje.
🌸
Elkészítése: Az almát megpucoltam  és lereszeltem. A margarint   meglangyosítottam majd a lereszelt almát bele tettem és pároltam kicsit majd a reszelt citromhéj és a citromlét is hozzá adva  elkevertem és hagytam hogy az alma leve elpárologjon. Levettem a tűzhelyről és hagytam kihűlni. Ezután  turmixoltam a cukornak a felével.  A tojásfehérjét jól felvertem kemény habbá a cukor  másik felével és a kihűlt almapürét is hozzá tettem és   így kevertem össze,  jó pépes állagú lett. Ezután poharakba pakoltam dióval és csokidarával díszítettem.
Jó étvágyat kívánok !

12 megjegyzés:

Édeskonyha írta...

Ez finom lehetett. Ha legközelebb egy tojásfehérjém marad ki kipróbálom :)

Gabriella írta...

Nagyon jó ötlet. Tízóraira most el is bírnám képzelni. Sőt, el is készíteném, csak most épp nincs egy tojásfehérjém. De mindenképpen lementem a receptedet. Csak annyi mentett receptem van, fél nap, mire végignézem őket. :)

Chef Viki írta...

De jó kis légies pohárkrém! Dióval, csokival, hmmm... :-)

Emi írta...

Ez nagyin finom, könnyű desszert! Tetszik!

Tiffanylda írta...

Fincsi lehet! Kipróbáljuk!:)

Éva írta...

Édeskonyha: Érdemes kipróbálnod finom!
Gabriella:Próbáld ki egyszer megéri! Nekem is csak gyűjtöm-gyűjtöm, nem baj egyszer majd csak sorra kerül minden?:-)
Chef Viki:Valóban annyira könnyü a krém!
Emi: Köszi!
Tiffanylda: Finom! Te azért dupla adaggal csináljad, mert ebből csak 4 pohár lett!

Kati írta...

A Párom imádni fogja:)

Katalin írta...

Nagyon finom lehet, az almás dolgokat én is nagyon szeretem!

Éva írta...

Kati: Örülök ha úgy gondolod hogy fog neki ízleni!
Katalin: Finom volt!

Linyah írta...

Ez nagyon jól hangzik, elkészítem én is! :)

Seffer Lilla írta...

Azt hiszem ezt nekem is ki kell próbálnom!

Éva írta...

Linyah: Finom is majd meglátod!
Lilla: Remélem ízleni fog?