Az elmúlt hétvégén karfiol levest csináltam, de mivel elég nagy volt így tettem el pár rózsát a mélyhűtőbe belőle. Reszelt sajtból is volt kb. 10 dkg. így találtam ki a mai ebédünket . Külön külön szerepelnek már a blogban, de azért beírom!
Hozzávalók:karfiol, 20 dkg. parizer, 10 dkg. sajt, /bundázáshoz: liszt, tojás, só, prézli/ sütéshez olaj. Köretnek: 1/2 kg krumpli, vöröshagyma, petrezselyem, olaj, kevés pirospaprika.
Elkészítése: enyhén sós vízben megfőztem a rózsáira szedett karfiolt , mikor kihűlt bepaníroztam liszt, tojás, prézli . Forró olajban kisütöttem. Két szelet parizer közé középre kis csomóban /mivel most reszelt volt a sajtom/ tettem sajtot és így paníroztam be majd forró olajban ezt is kisütöttem.Ilyenkor ha sajttal töltött meg óvatosabb mozdulatokkal fordítom meg a sütés közben. A krumplit enyhén sós vízben megfőztem és leszűrtem . Vöröshagymát apróra vágtam amiben sült a parizer azt az olajat leszűrtem és abba tettem dinsztelni a hagymát majd hozzá tettem az apróra vágott petrezselymet és egy kevés pirospaprikát. A leszűrt krumplira öntöttem majd összeráztam hogy a krumpli ne törjön.
Idén most ettem először salátát ami nagyon finom volt!
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Jól néz ki! :) Bár sajna, én csak a krumplit és a karfiolt kérhetem, mert a párizsiféléket nem bírja a gyomrom. Virsliből is egy fajtát tudok megenni csak. Gondolom, valamelyik összetevőjére vagyok allergiás.
Szép hétvégét továbbra is!:)
sedith: Köszi! Elég kellemetlen lehet, de legalább akkor tudod hogy mit ne egyél hogy a gyomrod ne fájjon! Köszönöm!
Megjegyzés küldése