Hozzávalók: 1,5 bögre liszt, (bögrém 2,5 dl), 2 dl langyos víz, 0,8 dkg élesztő, 2 tk só, 1 mk.cukor.
😉
Elkészítése:A lisztet tálba öntöttem a liszt közepébe mélyedést csináltam ebbe öntöttem kevés langyos vizet a cukrot és az összemorzsolt élesztőt. Mikor kezdett habosodni akkor tettem hozzá a többi hozzávalót és bedagasztottam a tésztát amit letakarva hagytam pihenni addig még duplájára nőtt. Ekkor enyhén lisztes deszkára borítottam ahol óvatosan átgyúrtam majd ketté vettem a tésztát és egyenként megformáztam . Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem tetejét ollóval bevágtam és még 15' pihentettem .Közben a sütőt előmelegítettem a tepsi alá edénybe vizet tettem. A bagettet átkentem vizes ecsettel majd a forró sütőben 30' sütöttem. Mikor kivettem ismét vízzel spricceltem le.😋Ui: Nagyon finom, külső része ropogós a belseje pedig puha!
Jó étvágyat!
4 megjegyzés:
De finom lehet! Éva Te már profi pékké képezted ki magad :-) Nagyon ügyes vagy!
Katalin köszi, nagyon finom! Azért profi még nem vagyok de szeretek próbálkozni hogy melyik milyen?
Csodaszép lett! Jó lett volna reggelire :)
Csigabige köszi, ha időben szóltál volna küldtem volna fénypostával:-))
Megjegyzés küldése