Hozzávalók: 1 kisebb fej édes káposzta, 1 db sárgarépa, 1 db vöröshagyma,2 ek. cukor, 2 ek. olaj, 3 tk tárkonyecet/ mivel nem szoktam használni ezért elkészítettem házilag a tárkonyecetet:2 ek. sima ecet +2 ek. víz + 1 tk. tárkony/fűszer ezt összekevertem és 1 órát pihentettem majd leszűrtem/, 1 dl majonéz.
🌺
Elkészítése: A káposzta külső leveleit és torzsáját eltávolítottam majd lereszeltem. A sárgarépát szintén megpucoltam és lereszeltem. Hagymát egészen apró kockákra felvágtam és a káposzta és répa reszelékkel összekevertem. A tárkonyecetet a cukorral és olajjal elkevertem és ráöntöttem a zöldségkeverékre kicsit átforgattam az egészet végül a majonézt hozzátéve összekevertem és hűtőbe tettem. Nagyon finom !Jó étvágyat kívánok !
4 megjegyzés:
Nagyon szeretem, megenném csak így magában :-)
Igen, ez egy nagyon finom saláta. Ha először picit sóval átgyúrod a káposztát, "megadja magát" és könnyebb lesz vele dolgozni. Ecet helyett a citrom leve is jó.
Káposztasaláta bárhogy, bármivel... ez egyik kedvenc változatunk, másik a kapros-joghurtos.
Katalin örülök hogy szereted, valahogy én is úgy voltam vele hogy magában is csúszott :-))
Bridge köszi a tanácsod!
Gerdi kapros joghurtos is finom lehet!
Megjegyzés küldése