Hozzávalók: tésztához:6 db tojás, 12 dkg. kristálycukor, 1 cs. vaníliás cukor, 12 dkg. liszt, 1/2 citrom reszelt héja. krémhez: 20 dkg. margarin 25 dkg. porcukor, 25 dkg. túró, 1 cs. vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja, 1 doboz barackkonzerv
🌸
Elkészítése: Piskótához a tojásokat szétválasztottam. A fehérjét az összes cukorral kemény habbá vertem, majd a sárgáját és a citrom héját apránként hozzáadtam és tovább vertem. A lisztet óvatosan fakanállal kevertem a masszához. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem Előmelegített sütőben 220 fokon 15' sütöttem. Miután kihűlt keresztben kettévágtam. Elkészítettem a krémet. Habosra kevertem a puha margarint az átszitált porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citrom héjával. Hozzáadtam a túrót és tovább habosítottam. Végül a lecsepegtetett, apróra felkockázott barackot is belekevertem és a piskóta lapok közé töltöttem. Ezután hűtőbe tettem másnap felszeleteltem és porcukorral szórtam meg
Jó étvágyat kívánok !
7 megjegyzés:
Nagyon finomat sütöttél, csupa kedvenc hozzávalóval!
Most figyeltem fel a fejléceden jobboldalt lévő tányérra... ismerős:-) Ugyanolyan mintával volt Anyukámnak is tányérja, nagyon régi, már megkopott néhány darab...
Nálam is kedvenc hozzávalók, finom süti :)
Finom könnyű nyári süti lehet!
Finom, könnyű, nyári - kérnék szépen egy szeletet. :)
Nagyon guszta süti mekkora tepsiben készült?
Nagyon szép szeletkék lettek és biztosan finom is! Kaphatok egyet? :)
Gerdi köszi ! A tányér szintén anyukámé volt kímélte, valahogy én is úgy vagyok vele hogy ritkán használom inkább a mindennapi kis tányérkáimat:)
Vicuska örülök hogy tetszik!
Katalin köszi!
Gabriella vettem a rendelést, majd legközelebb szólok és küldöm:-))
Unknown üdvözöllek! Köszönöm örülök hogy tetszik, a tepsi mérete:24x29!
Csigabige örülök hogy tetszik,most nem tudlak megkínálni, de legközelebb:-))
Megjegyzés küldése