Hozzávalók:
1,5 kg meggy
35 dkg cukor
1 cs Dzsemfix 3:1
tonkabab
*
Elkészítése: Fazékba öntöttem a kimagozott meggyet botmixer segítségével kicsit pürésítettem ráöntöttem a cukrot, Dzsemfixet és egészen pici tonkababot reszeltem bele ezután feltettem főni. Mikor felfőtt pár percig kevertem még majd az előkészített üvegekbe kiszedtem fóliával és üvegtetővel zártam le. Az üvegeket megfordítottam 5'-re majd vissza és hagytam teljesen kihűlni. Másnap "csinosítottam" és tettem helyükre!
Ui: Valamelyik receptújságban olvastam ezzel az ízesítéssel és mivel jó régen tartogatom ezt a fűszer különlegességet amit egy blogjátékon nyertem, gondoltam itt az ideje hogy használjam is:)
Téli napokra !
3 megjegyzés:
Én még nem hallottam erről a fűszerről, de biztosan finom lett a meggyel!
Olyan régóta kíváncsi vagyok milyen íze lehet a tonkababnak. Ki kellene próbálni. Mihez tudnád hasonlítani?
Katalin nagyon kellemes volt már az illata is !
Mézeskalács kellemes illata van és a mandulára hasonlít! Krémbe is használják én abba még nem tettem "Katuci konyhája" blogjátékán nyertem Ő gyakran használja ezt a fűszert krémekhez!
Megjegyzés küldése