Hozzávalók: 12,5 dkg vaj, 11 dkg cukor , 1 db tojás, 1 zacskó vaníliás cukor, 25 dkg liszt, 1 kk.sütőpor.
Elkészítése: Puha vajat simára kevertem a cukorral és vanília cukorral majd hozzákevertem a tojást az egészet kihabosítottam. Ezután tettem hozzá a sütőporral elkevert lisztet ezt már fakanállal majd kézzel dolgoztam össze. 30' hűtőbe tettem/ akár több időt is tölthet hűtőben, én másnap sütöttem ki /. Ezután kis tálkába 2 teáskanál fahéjat elkevertem 3 evőkanál cukorral és a masszából kis diónyi gombócokat formáltam amit meghempergettem benne és sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam. A gombócokat 3-4 cm távolságra tettem egymástól. Tetejét lenyomtam egyik részét pohár alátéttel és egyéb kiegészítőkkel. Előmelegített sütőben 180 fokon 14' sütöttem. Már a második tepsinél elég volt 11' hamar sül.
Nagyon finom keksz! Megkínálhatlak?
Forrás:innen
4 megjegyzés:
Szia Éva, érdekes a konyhatudományod, megnéztem most így hirtelen több bejegyzésedet is, hasznosítani fogom az egyszerűsége miatt főleg, köszi!
Ezt a receptet ki fogom próbálni, mert nagyon szeretjük a fahéjas dolgokat :o)
Szeretem a fahéj ízét, illatát!
Kincse örülök hogy találtál olyat amit tudsz hasznosítani!
Timi örülök hogy tetszik váljon egészségetekre!
Vicuska ezzel nem vagy egyedül:-))
Megjegyzés küldése