Hozzávalók: tészta: 2,5 tojás, 2 evőkanál (nálam nád)cukor, 2,5 evőkanál liszt, 1,5 evőkanál kakaópor és 1,5 teáskanál sütőpor, krém: 1 dl habtejszín, 12,5 dkg mascarpone, 1 teáskanál méz, 1 cs. vaníliacukor.
Elkészítése: Tojást a cukorral habosra kevertem ezután bele szitáltam a kakaóport és a sütőporral elkevert lisztet. Összekevertem egy kis méretű /19x24/ tepsit sütőpapírral béleltem ki és ebbe öntöttem a masszát elegyengettem . Előmelegített sütőben 180 C fokon 12' sütöttem ekkor kivettem a sütőből hagytam hűlni majd hosszában kettévágtam. A krémhez a tejszínt felvertem kemény habbá beletettem a mézet, mascarponét , vaníliacukrot és jól kikevertem . A tészta egyik felére rákentem ezt a krémet majd a tészta másik felét felszeleteltem és a krémre raktam. Hűtőbe tettem és másnap a felszeletelt tészta mentén szépen lehetett szeletelni a süteményt ami nagyon finom !
Jó étvágyat !
5 megjegyzés:
Mennyei finomság lehetett :-) Ha a nagyinak ízlett, akkor az unokák is biztos örülnek majd neki :-)
Katalin nagyon finom volt, ezért is teszteltem előre:-))
Ismerem, mi isnagyon szeretjük. :-)
Nagyon fincsi lehet :)
teller-cake ezután már mi is !
Fáni finom volt köszi!
Megjegyzés küldése