Hozzávalók: 1/2 kg káposzta, nudlihoz: 2-3 db krumpli, diónyi zsír, liszt szükség szerinti mennyiségben, só.
Elkészítése: Káposztát megtisztítottam és legyalultat besóztam hagytam állni. Közben a krumplit megmostam /nem pucoltam / héjastól megfőztem enyhén sós vízben. Mikor puhára főtt héját lehúztam és krumplinyomón áttörtem hagytam teljesen kihűlni. Ezalatt a káposztát sóléből kinyomtam és zsíron megdinszteltem. Kihűlt krumplihoz tettem annyi lisztet amiből tésztát gyúrtam természetesen pici sót és a diónyi zsírt is beledolgoztam. Tésztából kis darabkákat vágtam amiből vékony rudakat sodortam majd felvágtam apró darabokra. Forrásban lévő vízbe kifőztem a tésztát leöblítettem és rátettem a pirított káposztára összeforgattam . Nagyon finom talán már korábban is elkészíthettem volna:)
Jó étvágyat !
7 megjegyzés:
Hát, ez tényleg jó ötlet. Ki is próbálom. És biztos szeretni fogom. Köszönöm!
Tényleg jó ötlet én is szeretem mindkét ételt a nudlit és a káposztás tésztát is. De én soha nem sóztam a lereszelt káposztát, hogy aztán a levét kinyomkodva kiöntsem. A tökkel sem csinálom, mert sajnálom a saját levét kiönteni, hogy aztán pótoljam csapvízzel.
Ahhh, a nudli mindennel isteni, de azért a legjobb mákosan. Szerintem. :-))
horimarika örülök hogy tetszik, egészségetekre!
Lívia a káposztát mindig így csináltam ahhoz vizet nem kell tenni csak pirítani a tököt pedig nem szoktam sóba áztatni!
teller-cake a mákos nálam is nyerő, de leginkább prézlivel szeretem kevés lekvár hozzá!
Ki fogom próbálni! 😊
Évikém azt én is tudom, hogy a párolt káposztához nem kell vizet önteni, nem is tenném. Párolódjon a saját levében aztán piruljon. Nem nyomkodom ki. Nem a káposztára értettem a víz hozzáöntést.
Emerencia egészségetekre!
Lívia ezt így szoktam meg tudod ahány ház annyi szokás!
Megjegyzés küldése