2021. november 5., péntek

Szilvalekváros rugelach "Gasztroangyal"

Kis  változtatással  készítettem a krémsajt nálam  házi volt, és vaj helyett margarint használtam😉


Hozzávalók: 10 dkg házi  natúr krémsajt, 10 dkg vaj helyett margarin, 1 csipet só, 2 evőkanál cukor, 23-25 dkg liszt, lekvár, tészta kenésére :tojás

🍂

Elkészítése: Előző nap a házi krémsajtot előkészítettem, másnap a tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam amit kis időre kb. 10'-re hűtőbe tettem.  Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán  kinyújtottam kör alakra majd megkentem a lekvárral és feldaraboltam cikkekre. Egyesével feltekertem  ezeket sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam  és felvert tojással lekentem. Előmelegített sütőben 180 C fokon 20' sütöttem😋

Jó étvágyat kívánok!

5 megjegyzés:

Katalin írta...

De helyes kifliket sütöttél! Nagyon jól néznek ki, finom lehettek a házi lekvárral. Mert gondolom azzal készültek 😊.

Éva írta...

Köszi Katalin már a télire szánt lekváromból használtam finom volt:)

aranyos fodorka írta...

Nem bonyolult - szeretem az ilyent. Van szilvalekvárom is ki fogom próbálni.

Gerdi írta...

Szép kiflik, ráadásul szilvalekvárosak- nálam ez nagy előnynek számít! :-)

Éva írta...

aranyos fodorka könnyen elkészíthető sok sikert, váljon egészségedre!
Gerdi köszi, a szilvalekvár nekem is egyik kedvencem:)