💢
Elkészítése:A babot előző este beáztatom. Felteszem a babot bő vízben főni hozzáadom a zöldségeket ,/ ha esetleg füstölt hús, vagy füstölt húsos csontom van /akkor előbb azt teszem fel főni és csak utána teszem bele a babot és zöldségeket. Ha csak kolbász és esetleg egy kis szalonna bőr van itthon akkor már a zöldségekkel együtt felteszem Mikor már jól megfőtt a bab készítek egy rántást és bele teszem a levesbe, ezzel is főzöm egy kicsit. A végén amit belefőztem/jelen esetben füstölt húsos csont/, kiveszem a csontról a kevés húst leszedem és vissza teszem a levesbe. Tálalásnál 1-2 evőkanál tejfölt lehet még tenni!
Jó étvágyat!
📌A füstölt hús- vagy-húsos csont esetében csak a végén sózom a levest !
3 megjegyzés:
Szeretjük mi is, nagyon guszta.
Azt mondják, ez téli étel, de engem nem érdekel, most szívesen megennék egy tányérral belőle:)
Kati, Gyöngyi: Köszi! Mi is úgy vagyunk vele, hogy bármikor megtudjuk enni jó laktató étel.Próbáljátok ki,mikor már a tányérba a leves nyers hagymát kockára vágva beletenni hozzá tejföl, nagyon finom tud lenni!
Megjegyzés küldése