Hozzávalók: 1/2 kg csirkeszárny, pörkölthöz való: zsír vagy olaj, vöröshagyma, paprika, paradicsom,pirospaprika,őrölt bors,só + 2 dl pohár rizs./sertéshúsból is szoktam készíteni ugyanígy/
Elkészítése: A csirkeszárnyát megtisztítom, majd földarabolom, levágva a hegyét két részre vágom.
A zsírt felforrósítom, majd bele teszem a felkockázott vöröshagymát, kicsit párolom ezután a paprikát paradicsomot teszem feldarabolva, majd a fűszerek pirospaprika, őrölt bors. Ezután beleteszem a húst megsózom és annyi vizet öntök rá ami jól ellepi így főzöm. Mikor már kezd puhulni a hús , a rizst átöblítem és hozzá öntöm a pörkölthöz majd vizet öntök még hozzá a 2 pohárral / 2 dl-pohárral/. Kicsit hagyom hogy kezdjen főni, majd lefedem és a gázt lezárom alatta, hagyom hogy megdagadjon a rizs ez kb 20' .
Jó étvágyat!
- Almakompót hozzávalói és elkészítése: 3-4 db alma, megtisztítva , földarabolva, felöntöm vízzel, kevés cukrot, citromlevet, fahéjat, szegfűszeget, kicsi vaníliadarabot teszek hozzá. Készre főzöm, ez kb. 15'.Lehűtve nagyon finom!
6 megjegyzés:
Ez az igazi rizses hús, így imádjuk, nagyon finom almakompóttal. Nagyon finom ebéd.
Anyukám főzött ilyen rizseshúst:) Nagyon finom. Almakompóttal még sosem ettem, csak csalamádéval vagy uborkával. Biztos finom együtt.
Hasonlóan készítem, csak a rizst megpirítom kissé előtte, így pergősebb marad a végén. Nagyon szeretjük, de hogy én milyen régen nem ettem ilyet kompóttal! :)
Nálunk inkább a zöldséges rizses hús volt a jellemző, de ezt a pörköltes változatot is szívesen megkóstolnám. :)))
Mrita: Köszönöm!
trollanyu: Savanyúsággal is szoktuk, sőt a férjuram azzal ette, de én most kompóttal !
egycsipet: Ha megpirítom a rizst akkor azt öntöm fel és akkor már nem teszem a pörköltbe! De tudod ahány ház annyi szokás!Szerintem most fog jönni a kompótok ideje majd!
Savanyúsággal és kompóttal is jól csúszik, finom!!!
Megjegyzés küldése