Hozzávalók: csirkemell, krumpli, meggybefőtt, tejföl, só.
🍒🐓
Elkészítése : A csirkemellet ételízesítős vízben megfőztem, majd feldaraboltam. A krumplit megtisztítás után hasábra fölvágtam sós vízben megfőztem. A mártáshoz : fél üveg meggybefőttet edénybe öntöttem kevés fahéjat, kis darabka citromhéjat vágtam bele és felfőztem. Egy evőkanál lisztet 1 dl tejföllel elkevertem és behabartam vele a meggyet. 😋
Jó étvágyat!
Köszöntöm blogom új látogatóját matild olah személyében !
8 megjegyzés:
Csak azért nem írom, hogy de megkívántam, mert tegnap ezt hoztam ebédre. Az íze még itt a számban. Azért tiédbe is belekóstolnék. Guszta, mint mindig. :)))
Olyan mint régen a menzás kaja, én nagyon szerettem. Guszta étel így a meggyel:)
Petra: Akkor Te is szereted így , nem tudom mennyit megbírnék enni ebből, különösen a meggyszószt kívántam nagyon! Köszi!
trollanyu: Valóban a levesben megfőzték a húst és úgy adtak hozzá valamilyen szószt? Köszi!
Jé tényleg menzás kaja :)) Tetszik :)) A tányér pedig különösen elnyerte a tetszésemet, a pöttyös dolgok az egyik gyengém :))
Hú de guszta!!! Én pedig igenis megkívántam, mert talán gyerekkoromban a menzán ettem ilyet utoljára, és ott nem is volt az igazi, mégis ízlett! :))
Panna: Köszönöm!
Barbi: Köszi! Nosztalgiázzál csak !
Ez nekem mindig bejön!:) Igaz, az én gyerekeim nem szeretik, mert ők a menzán a krumpli helyett pirított grízt kaptak, amit utáltak! Csak fűrészpornak hívták!:(
Tényleg menzás, de mi is imádjuk!De régen készítettem már, most megkívántam!
Megjegyzés küldése