Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- fél teáskanál sütőpor
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojássárgája/fehérje kenésre/
- 1 citrom reszelt héja
A kenéshez és szóráshoz:
- 1 tojásfehérje
- 8 dkg darált dió
- 8 dkg kristálycukor
Elkészítése: A hozzávalókat jól összegyúrtam és hűtőbe tettem 1/2 órára. Ezután lisztezett deszkán 1/2 cm vastagságúra nyújtottam a tésztát majd kiszaggattam különböző karácsonyi figurákkal. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam úgy hogy először tojásfehérjébe majd a diós-kristálycukorba mártottam a tészta tetejét. Előmelegített sütőben 200 fokon 15' alatt megsült.
Jó étvágyat kívánok !
15 megjegyzés:
Húha, máris?:) Nagyon jól néz ki és nem is túl drága! Ez meddig áll el? Nálunk 2 percig!:))) Komolyra fordítva a szót, dobozban, karácsonyra szánva, meddig bírja a "dobozi létet"?
Éva, olyan jók ezek a retro-sütik, ugye? Anyukám is ezt sütötte sokat, én is szoktam, imádom, az otthon melegét idézi nekem:)
Finomak ezek a kis sütemények és jó sokáig elállnak...már ha jól eldugod őket:)
Tiffanylda:Szerintem hűvös helyen 2 hétig biztosan de akkor dugd jól el!
Kata: Ezt valóban régen is sütötte anyukám is, de most ezt a receptet/nem is tudom miben más mint a régi receptem/ egy friss újságban találtam.
Aleda:Szeretem én is most még annyira nem dugom el!
Éppen törtem a fejem ,mit süssek ma délután.Már nem gondolkozom többet.Megvan!
Húha, nagyon készülsz már a karácsonyra. Tényleg lassan itt van már? Mert akkor ideje lenne nekem is ráhangolódni...
Nagyon finom
És mik lesznek még itt Karácsonyig? :-)
Nem korai még? Vagy most csak teszteled a sütiket karácsonyra? Mindenesetre nagyon jól néznek ki, a kis unokád már biztos izgatottan várja a karácsonyt:)
judit60:Örülök hogy segíthettem választani hogy mit süssél!
Panna: Valóban ilyenkor előjönnek azok a sütik amiket általában szoktam sütni.Kezdjed a hangolódást!
Bianka: Köszi!
Katucikonyha: Majd meglátod szép lassan előjönnek!
trollanyu:Ezt most csak kipróbáltam! Ha ízlik, akkor ismétlés lesz!A kis unokám még a karácsony várásához kicsi, lehet hogy már jövőre jobban fogja várni!
Nagyon szépek, és finomak is biztos. Az idén én is készítek ilyen formával kivágott sütiket, mert szert tettem egy szett karácsonyi kiszúróra.
Éva én már nem is tudom melyiket süssem meg először! Csak hozod a jobbnál jobb sütiket.....egyébként nálunk is csak akkor maradna meg ha jól eldugnám!
Ezt a finom diós sütit, nászasszonyomtól tanultam, azóta minden évben megcsinálom.Jól záródó fémdobozban tartom. Karácsony előtt 3 héttel kezdem el a sütést,de nem csak ezt az egy fajtát, így friss marad karácsonyra,sőt jó omlós és puha lesz. Tényleg dugni kell!!!
Itt az ideje, hogy hangolódjunk a karácsonyi hangulatra:)) Imádom:))))
Köszi a tanácsodat! Attól félek, már alig van a házban olyan hely, amit még nem fedeztek fel vagy a gyerekek, vagy az unokák!:))) Mikor kinyitom a dobozt és kiderül, hogy üres, akkor megkérdezik, hogy "miért, nem nekünk sütötted? Hát, akkor célba ért!:)" Na, erre varrj gombot! - ahogy mifelénk mondják az ifjak!...:D
Kati: Akkor próbáld ki nagyon egyszerű!
Nagymamis! Válasszál melyik szimpi neked!
tücsi:Azért jó ha időben elkezdjük válogatni akkor van még lehetőségünk megsütni. Olyan gyorsan szaladnak a napok hogy valóban nem olyan sok a hátralévő idő!
Megjegyzés küldése