Szeretem a céklát de eddig csak a reszelt és tormával ízesített változatát ismertem ami itt megtalálható. Szomszédomtól kaptam céklát és most az itt talált recept alapján készítettem el ennek oka , mivel megbontott savanyúságom van ezért a cékla felhasználása ebben a formában biztonságosabban megmarad a felhasználásáig!
Hozzávalók: Cékla, fűszerek: egész bors, só, cukor, köménymag, ecet./ Mind a cékla és a fűszerek mennyisége is attól függ mennyi alapanyag áll rendelkezésünkre és függ az ízlésünktől is !
🌻
Elkészítése: A céklát alaposan megmostam és feltettem főni majd leszűrtem hagytam kicsit hűlni ezután megpucoltam és mint az uborkát szeleteltem. Nem nagy mennyiség volt nekem a cékla ezért csak 6 dl vízbe tettem3 evőkanál cukrot pár szem borsot és kevés köménymagot valamint 2 evőkanál 10 %-os ecetet és csipet nátrium-benzoát és felforraltam . Közben az előkészített üvegekbe kanalaztam a céklát majd a forró folyadékot ráöntöttem és lezártam. Fejtetőre állítottam később vissza és letakarva konyharuhával hagytam teljesen kihűlni.( Ez a mennyiség biztos hogy nem tart ki téli napokig de ha lehetőségem lesz biztos hogy pár üveggel még gyarapítom a betárolt finomságaimat!)
Akár téli napokra is !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése