- 60 dkg darált hús
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- pirospaprika,bors,só
- csípős paprika,
- 5 dkg rizs,
- maréknyi gersli
- 1 tojás
- zsír
A fazékba zsírt forrósítok amibe apróra vágott hagymát teszek párolom kicsit majd pirospaprikával borssal szórom meg, erre teszem rá a savanyú káposzta felét ha van másféle húsom azt is és a lisztben megforgatott gombócokat. Ráteszem a megmosott maréknyi gerslit és erre pakolom rá a megmaradt savanyú káposztát. A fokhagymát hozzá teszem sózom és felöntöm annyi vízzel hogy jól ellepje / Ha van itthon szalonna darabom vagy csak a szalonna bőre azt is bele teszem/ Mikor már úgy gondolom hogy puha a gersli, elkészítem a rántást és ráteszem amivel még egy kicsit hagyom főni.
A végén 1 kis doboz paradicsompürét teszek hozzá, mikor ezzel is felfőtt lezárom a gázt alatta lefedem.
Megjegyzés:Azt hogy paradicsompürét tegyek a káposztába édesanyámtól tanultam és nagyon finom így.A gombócokra pedig azért szoktam rá mert a káposzta levelét nem szereti a családom!
Nagyon jól vásároltam az elmúlt napokban vettem egy csomag kocsonyahúst. A körmökből csináltunk pörköltet a többi részét beletettem a káposztába nagyon finom lett !
Jó étvágyat!
14 megjegyzés:
Uh, de jó nektek! Nálunk csak Karácsonykor van, de azt is anyukám főzi. :-)
Igen finom a töltöttkáposzta, mi is nagyon szeretjük, én néha variálok és a töltelékbe, a darálthúshoz hozzámorzsolok egy szál lángolt kolbászt, persze a bőrétől megszabadítva, sima füstölt szalonnát apróra kockázva és rizs helyett kukoricadarát, oldalas darabokat szoktam, füstölthús darabokat rétegezni én is, sok fokhagymával és a vöröshagymát én is alápirítom, viszont ha ez megfő /2-3 órát főzöm nagyon csendesen/ én már nem rántom be, mert a gersli eléggé besűríti úgy tapasztaltam.
Paradicsomlét nyáron szoktam hozzá önteni akár 1 litert is,a nyári variációba, de abban nincs füstölt semmi, csak a gombócok és a káposzta meg a gersli egy kevés.
Ettem már körömmel is, nagyon jó.
Ezek isteni ételek, és nagyon guszta a töltött káposztád:-)))))
Imádom a töltött káposztát! Kaphatok belőle??
Igen, én is nagyon szeretem! :) Huh, de nagyon guszta!
Töltött káposzta rajongó vagyok:) Gerslivel még nem ettem, de biztos nagyon jó úgy is.
Katucikonyha: Ez amit megfőztem most csak 1/2 kg húsból és 1/2 kg káposztából készítettem ezt is esszük 2 napig és még egy részét lefagyasztottam. Kiadós étel és laktató!
Anikó: Köszi! Amit felsoroltál mind nagyon finom van mikor én is megvariálom egy kicsit!
Panna: Gyere van még egy adag!
Csilla: Köszi!
trollanyu: Nagyon finom, szoktam úgy is csinálni hogy csak gerslit teszek a káposztához akkor viszont töltelék nincs benne. Úgy is nagyon finom!
Én úgy szeretem a töltött káposztát, hogy nincs rajta a káposzta, viszont sok tejföl van rajta. Nyami!!!
Merénylet ellenem! imádom a káposztát, töltve, vagy gombócnak, nekem aztán mindegy!!!
Nagyon jó ötlet a gombóc! Paradicsomlét én is szoktam tenni a töltött káposztára, főleg, ha nem savanyú káposztából készül. Na és a tejföl elhagyhatatlan.
Én valamiért nem rajongok a töltött káposztáért. Helyette - mivel az ízvilága szinte azonos - mindig lucskos káposztát főzök.
Én abba is teszek rizst, tarhonyát, vagy gerslit, attól függ, milyen kedvem van:)
De ez a gombócos, amit készítettél is biztosan nagyon finom:)
Férjem is gombócként szereti
Ányi: Tudod Te mi a jó?:-))
Márti: Nem akarlak kínozni, csak eszedbe jutattam hogy milyen finom !
Gerdi:Mindenki másképp, de azért hasonlóban csináljuk!
Roza: Én is szeretem a lucskos káposztát is!
Bianka: Majd küldök egy kicsit Neki!
Nálam a fél kiló káposzta nem marad meg, megy vajaskenyérre. :-))
Katucikonyha: Azért ahol gyerek van, fiatalok vagytok több energia kell, jobban fogy az étel is!
Megjegyzés küldése