Ezt a fasírtot az ünnepek alatt a nagyobbik lányomnál ettem először nagyon ízlett! Most elkészítettem csak egy kicsit változtattam rajta!
Hozzávalók: 1/2 kg. darált hús, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg. reszelt sajt/trappistát használtam/, 1 db tojás, 1-1 teáskanál bazsalikom és oregánó, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 mokkáskanál csípős paprika, 1 teáskanál só, 1 szelet/5 dkg./ kenyér. 15 dkg. bacon szalonna.
Elkészítése: Kevés tejben beáztattam a kenyeret. A darált húshoz hozzáadtam az összetört fokhagymát és a többi fűszert, majd a kifacsart kenyeret és jól összedolgoztam. Kicsi inkább hosszúkás pogácsákat formáltam a masszából és bacon szalonnába /én a szalonna szeleteket kettévágtam / betekertem. A sütőt előmelegítettem. A tepsit vékonyan olajjal kikentem majd a húsokat úgy pakoltam be hogy a szalonna összehajtott része kerüljön alulra. 220 fokon 40' sütöttem. Rizibizit és tegnap készítettem töltött krumplit annak a kikapart részét sütöttem meg hozzá. Nagyon finom volt!
14 megjegyzés:
Fantasztikus ötlet, kipróbálásra kerül, a bacon bizto megbolodítja.
Nagyon jó ötlet, újra! Jó fűszeres, szalonnába tekerve... kipróbálandó!
Nagyon érdekes ízesítés egy fasírtnak, de finom lehet.
Nagyon jól néz ki:) A fasírt mindig finom, az ilyen turbós változatok pedig tényleg ünnepi asztalon is kitűnőek.
Jó ötlet baconba csavarni:)
Köszönöm a receptet! Férjem fasirt imádó, én sokszor már nem tudom, mit variáljak, hogy ne legyen unalmas, most gyarapítottad a palettát!
Jó ötletet adtál a jövő hét valamelyik napjára!:) Köszi!
Nagyon guszta.Én szoktam ugy hogy a maffinsütő formát kibélelem szalonnával bele a huspogácsa,ráhajtogatom a szalonna kilógó részét.Isteni finom nem beszélve mutatós.Igaz kicsit drága de nem mindennapi eledel.
Még nem készítettem baconbe tekerve, de nagyon tetszik az ötlet :)!
Szeretek hozzád járni.....mindig találok valami nagyon-nagyon jó ötletet! Ez a fasírt recept is gyarapítani fogja étrendünket! Köszönöm!
Lányok : Örülök hogy tetszik a receptem. Igaz valóban a bacon egy kicsit árban húzósabb , de azért néha lehet "bűnözni" majd másnapokon megspórolom! Nekem nagyon elnyerte a tetszésemet, egészen más így az íze mint a hagyományos fasírtnak!Amit nyanyus mondtál az sem lehet rossz megoldás ! Talán ennek a receptnek a sajt is megváltoztatja egy kicsit a hagyományos fasírt jellegét.Lényeg hogy nagyon finom!
Még soha nem készítettem fasírtot baconba tekerve, de nagyon tetszik! Főleg az tetszik benne, hogy sütőben kell sütni - az ilyen ételeket jobban szeretem készíteni, mint a tűzhely felett állni... :) El is mentettem ezt a jó kis receptet!
Jó ötlet így baconbe csavarni :) Na majd bűnözünk egyszer ;)
Gabriella: Próbáld ki mert nagyon finom és valóban nem kell sütögetni egyenként.
Panna: Kicsit azért néha lehet!
Megjegyzés küldése