2012. január 10., kedd

Körözött tehéntúróból

 Hozzávalók: 10 dkg. margarin, 15 dkg. tehéntúró, vöröshagyma, só, pirospaprika, köménymag 
🌸
Elkészítése:   A vöröshagymát apró kockákra vágom (mennyisége ízlés szerint), a túrót és a margarint  kikavarom ,hozzá teszem   a fűszereket amivel  jól összedolgozom . Kicsit állni hagyom hogy az ízek érjenek jól össze , bármilyen péksüteményre kenve nagyon finom .Szoktam juhtúróból is készíteni, de tehéntúró valamennyivel olcsóbb.
                                   Jó étvágyat kívánok !                               

8 megjegyzés:

María írta...

Legnagyobbikom szombat este úgy jött haza a Barátnőjével, hogy Ők most egy finom körözöttet ennének, de sajna nem volt itthon túró. Most tervbe van véve, ha legközelebb vásárolni megyünk, veszünk, és én is készítek. Én őrölt köményt szoktam bele tenni, hogy ne ropogjon a fogunk alatt.

Roza írta...

Éva, én mindig tehéntúróból készítek körözöttet. A juhtúrót nem szeretem.
Nagyon guszta lett, lehet, én is készítek. Ilyet cukrosként is ehetek valami zöldséggel.

Anikó írta...

Én mindig tehéntúróból készítem, valahogy könnyebb a gyomromnak, bár finom liptaival is nem
mondom:-))))

MrsSame írta...

Jaj de szeretem. Én a margarin helyett tejfölt szoktam hozzáadni és a köménymagot kihagyom. Érdemes kipróbálni apróra vágott kápia paprikával nyáron ill. házi sonka kockákkal. :D

Éva írta...

Maria: Nem tudom de valahogy a fogam közé nem jut a köményből. Már gondoltam hogy veszek én is inkább őrölt köményt!
Roza: Általában én is inkább tehéntúróból csinálom. Köszi! Szerintem nyugodtan eheted!
Anikó: Nagyon ritkán csinálom juhtúróval! A tehéntúróval könnyebb valóban a gyomornak!
MrsSame: Még tejföllel nem próbáltam de gondolom hogy nagyon finom lehet úgy is. Különösen ha még tennék bele amit ajánlottál akkor különösen szuper lenne!

Panna írta...

De jó, hogy eszembe juttattad! :)

Éva írta...

Panna: Jót cselekedtem?

Panna írta...

Bizony jót! ;)