🌸
Elkészítése: a tésztához: a tojásokat szétválasztottam külön a fehérjét és külön a sárgáját a cukrot szintén ketté vettem . A cukor felét a fehérjével kemény habbá felvertem. A sárgáját a cukorral és az olvasztott margarinnal szintén alaposan kikevertem majd a fehérjéhez öntöttem óvatosan elkevertem. Végül a lisztben elkevert kakaóport tettem a masszához . A tepsibe sütőpapírt tettem amibe öntöttem a tésztát elsimítottam egyenletesen majd előmelegített sütőben 200 fokon 15' sütöttem. Ezután letakarva a tésztát konyharuhával hagytam kihűlni. Elkészítettem a krémet: a margarint a porcukorral kikavartam majd a gesztenyét és a rumaromát hozzá adva alaposan összekevertem az egészet. Ezután a krém 2/3 részét a kihűlt tésztára simítottam az apróra vágott aszalt szilvával megszórtam és felgöngyöltem. Külső részét szintén megkentem és egész szilvával díszítettem.
Jó étvágyat!
6 megjegyzés:
Nagyon guszta !
Hú, ez milyen jó párosítás!
Hmm, ez jól hangzik!
Na most szívesen mennék hozzád sütit kóstolni! :)
Nagyon finom lehet!:)
Nagyon guszta, és én imádnám!!! Éppen a hétvégén készülök én is piskótatekercset sütni, csak még a tölteléken agyaltam.:)
Megjegyzés küldése