2012. április 17., kedd

Egyszerű fehér kenyér

Ezt a receptet ITT. találtam.
Hozzávalók:50 dkg. liszt, 3 dkg. élesztő, 1 ek. cukor, 1 tk. só, 60 ml olaj, 2,5 dl langyos víz.
😉
Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos vízben  felfuttattam, majd a lisztbe öntöttem a többi hozzávalóval együtt és alaposan bedagasztottam. Letakarva  langyos helyen duplájára  kelesztettem.  Ezután átgyúrtam   kenyérformára  alakítottam és még letakarva 20 ' hagytam kelni. Tepsibe pakoltam vízzel átkentem  és késsel bevágtam , előmelegített sütőben 190 fokon 35' sütöttem.  
                             Jó étvágyat!                                     

13 megjegyzés:

Kati írta...

Ha egyszerű is, de otthon készült, és az a legfinomabb:)

Zsani írta...

Éva, nagyon jól néz ki, biztos finom is volt! Nincs is jobb, mint a frissen sült kenyér illata.:))

Névtelen írta...

Szuper vagy,köszönöm a receptet!

Panna írta...

De szép kenyeret sütöttél!

RaMary írta...

Köszi Évi, ezt gyorsan lementettem. A kenyérsütőm felmondott, ha ez a reci beválik, nem kell új beruházáson gondolkozni. Nagyon köszönöm!

Blogkonyha írta...

Legközelebb ezt a receptet fogom kipróbálni, nagyon szuper és tényleg egyszerű!

Éva írta...

Kati:Több félét kipróbáltam már és érdekes úgy mint a kiflinél itt a kenyérnél is a legegyszerűbb tűnik a legjobbnak!
Csupa Csoki: Köszi! Nagyon finom!
The E.Art: Egészségetekre!
Panna:Köszi!
RaMary: Akkor még áramot is spórolsz!:) Remélem sikerül és ízleni fog Nektek is !

Éva írta...

Illéskrisz Konyhája: Köszi, remélem fog ízleni !

Ibcsi írta...

Vaó!! Szép lett! Nagyon jó illat lehetett a lakásba!!

Éva írta...

Ibcsi:Az illata is de az íze is nagyon finom!

Névtelen írta...

Hét végén megsütöttem kétszer is ilyen finom kenyér nincs is,isteni!!!Ha dupla adagot szeretnék,véleményed szerint meddig süssem?ja!És a tejes kifli is remek lett!
Puszi!

Éva írta...

The E.Art: Örülök hogy sikerült és ízlett. Szerintem annak a mennyiségnek kell 45-50', de úgy is látod mennyire pirul a teteje.Örülök hogy a kifli is elnyerte a tetszéseteket! Ügyes vagy!

Névtelen írta...

Köszönöm!
Neked köszönhetem,hogy ügyes vagyok,fontos a jó recept!;-)