Elkészítése: Előző nap beáztattam a babot. A vöröshagymát apró kockákra fölvágtam , a szalonnát fölszeleteltem( volt még külön is egy darabka szalonnabőr). A szalonnát kisütöttem még tettem hozzá kevés zsírt majd hozzá tettem a vöröshagymát kicsit dinszteltem ezután szórtam rá pirospaprikát , borsot, csípős paprikát,fokhagymát, sót és ráöntöttem a babot annyi vízzel hogy jól ellepje és bele tettem a szalonnabőrt is. Mikor már kezdett puhulni a bab vékony rántást tettem rá majd külön edénybe kevés vöröshagymát dinszteltem ismét és ebbe tettem a földarabolt zöldpaprikát és paradicsomot kicsit fűszereztem és hozzá öntöttem a babhoz/azért teszem ezt külön mert így nem fő annyira szét a paprika-paradicsom/ ekkor tettem bele a kolbászt és összekevertem majd hozzá öntöttem az előzőleg megmosott gerslit. Hagytam még kevés ideig főni, majd lezártam alatta a lángot és lefedtem (Előzőleg már készítettem, akkor bablevest turbóztam fől sóletnek most céltudatosan sóletet szerettem volna csinálni és nagyon finom lett!)
Jó étvágyat!
10 megjegyzés:
Érdekes babos étel, nem készítettem még soha, de biztos finom, hasonló lehet a bableveshez, azt pedig nagyon szeretjük.
Ez bizony nagyon finom, laktató étel!!!
Én sem ismerem, de nagyon jól hangzik!
Így még én sem készítettem, de nagyon finom lehet.
Kati: Igen hasonló csak sűrűbb nagyon finom!
Vicuska: Köszi!
Angi Angéla: Köszi!
Panna: Te sem ismered? Nagyon finom!
Katalin: Nagyon finom megérné egyszer kipróbálnod! Csodálom hogy ennyien nem ismeritek?
a sóletnek ezt a variációját még én sem készítettem el
cameron: Üdvözöllek! Pedig nagyon finom így!
Én sem ismerem :D
De rég ettem már ilyet... pedig hogy mennyire szeretem! :) Guszta!
Panna: Itt az ideje hogy megismerkedjél vele!
Ami: Végre valaki aki ismeri! Köszi!
Megjegyzés küldése