🌺
Elkészítése: A lisztbe kevertem a tojást , juhtúrót és a kaprot /nekem most szárított kaprom volt/csak kevés só kell bele/ mivel a túró elég sós / annyi hideg vizet tettem hozzá hogy jó nokedli állaga legyen a tésztának. Ezután forró vízbe szaggattam és főztem készre. Kevés szalonnát pirítottam kiszedtem a szalonnát és a zsírjába tettem a galuskákat. A tányérba szedés után megszórtam még kevés kaporral és a szalonna darabkákkal és egy kanál tejfölt tettem rá. Ha már friss kapor is lesz akkor is kifogom próbálni, mert nagyon finom könnyű a tészta! (Volt egy kis tejfölös hús megmaradva férjuram ezzel a tésztával ette és nagyon ízlett neki!)
Jó étvágyat kívánok !
5 megjegyzés:
Kapor nélkül lehetne a mai ebédem...:)
Fincsi lehetett. Nekem tehéntúróval van hasonló receptem.
Nagyon szeretem a kapor-juhtúró párost, bár galuskával még nem ettem. Még:-)
Lilla: Ha megvárod leszedem a kaprot amit ráraktam!:-))
Katalin: Eddig még ilyet hogy a tésztájába kell tenni a túrót, nem próbáltam ki de nagyon finom lett.
Gerdi: Szerintem ha már friss kapor lesz annak még aromásabb az íze , de azért így is lehetett érezni.
Szerintem kaporral is finom lehet :) Na meg tetszik, hogy megint egy egyszerű, de nagyszerű receptet hoztál!
Megjegyzés küldése