Mivel a férjuram annyira nem kedveli annyira a hús nélküli ételeket ezért kicsi adagban készítettem ezért mennyiséget pontosan nem is írok !
Hozzávalók: paradicsom, töltelékhez: szalonna, kolbász, vöröshagyma, fokhagyma, kevés zöldpaprika, fűszerek: bors, petrezselyem, bazsalikom,kakukkfű, só, pici margarin. + kevés főtt rizs. Újkrumpli .
Elkészítése: Töltelékhez: szalonnát apróra felvágtam kisütöttem amibe bele tettem a felkockázott vöröshagymát pirítottam kicsit majd hozzá tettem a szintén apróra vágott zöldpaprikát valamint a kolbász darabkákat. Kicsit sütöttem az egészet majd megfűszereztem és végül volt egy kevéske párolt rizs előző napról ebből tettem 2 evőkanállal hozzá és összekevertem az egészet. A paradicsomot megmostam felső részét levágtam az üregekből a magokat kiszedtem és a tölteléket bele kanalaztam majd visszahelyeztem a tetejét. Kevés olajjal kikentem egy kis jénait és abba helyeztem bele a paradicsomokat a tetejükre pici margarin darabkát tettem. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15' sütöttem. A megtisztított és egészben megfőzött krumplit kevés olajban megdinsztelt hagyma és apróra vágott petrezselyem keverékébe öntöttem .
Jó étvágyat!
8 megjegyzés:
Nekem tetszik:) Nálunk sem rajongtak eddig a húsmentes ételekért, de képzeld bevezettem a heti 2 napot hús nélkül és nagyon megszokták, azóta rájöttek lehet hús nélkül is finomat enni:)
trollanyu: Köszi! Tudod ezt már nem erőltetem inkább olyankor mikor én nem kívánom annyira a nehéz ételt, férjuramnak csinálok mást! Azért nálad a gyerekek fogékonyabbak erre és a férjed is !
Gyönyörű a tányérkád! Nekem is tetszik ez az étel :)
Vicuska: Köszi!
Az én férjem sem "ugrál" az ilyesmikért, de nekem nagyon-nagyon tetszik ez a recept!! Ja, de az újburgonyát a férjem is imádja, főleg így, ahogy elkészítetted. :)
Gabriella: Köszi!
Szeretem az ilyen ételeket :D Na meg szívesen kísérletezek is ilyenekkel :)
Panna: Nagyon finom volt!
Megjegyzés küldése