🌸
Elkészítése: Kevés olajat forrósítottam majd az apróra vágott vöröshagymát kezdtem dinsztelni rajta. Ezután a mézet tettem hozzá valamint a borsót fűszereztem és felöntöttem annyi vízzel hogy jól ellepje. Mikor már a borsó készre főtt a tejfölben elkevertem a lisztet és ezzel habartam be. A panírkenyérhez : felvertem a tojást és hozzátettem a zsemlemorzsát sóztam jól összekevertem és hagytam kb. 10' pihenni. Ezután megforrósítottam az olajat és ellapogatva a masszát mindkét oldalát megsütöttem.( Nem túl vékonyra csináltam és ebből a mennyiségből 5 db. lett nagyon finom)Tipp: Általában száraz kenyeret zsömlét szoktam diódarálón ledarálni prézlinek!Amikor átszitálom a nagyobb darabokat külön zsákba elszoktam tenni, most ez a fajta morzsa nagyon megfelelő ennek a panírkenyérnek az elkészítéséhez!
Jó étvágyat kívánok !
11 megjegyzés:
Iazán izgalamasan hangzik, hogy mézzel készítetted. Bár én nem szeretem, de a húgom nagy kedvence!
A zöldborsófőzelék nálunk sem csúszik, de ez a panjrkenyér nagyon izgalmasan hangzik! Megmozgatta a fantáziámat:)
Nagyon szeretem a borsó főzeléket és szinte majdnem így készítem én is. A panírkenyér nagyon jó ötlet köretnek, még sosem ettem ilyet, ki fogom próbálni, mert én is magam készítem a zsemlemorzsát:)
Jó ötlet ez a prézlis dolog, ki is fogom próbálni, kösz!
Én egy kis cukrot szoktam beletenni.
A zöldborsófőzeléketcsak én eszem meg a családból, én is csak sósan. A panírkenyér elnevezés nagyon tetszik. Minden alkalommal, mikor marad ki tojás a rántott dolgok készítése után, én is szoktam ilyet csinálni, csak nem tudtam, hogy így hívják. Legnagyobbikom és én nagyon szeretjük:)!!
A borsófőzelék nálunk is nagy kedvenc, jó ötlet a mézzel édesítése, kifogom próbálni. Panírkenyérről még nem is halottam, de finom lehet hozzá. Nálunk a tükörtojás a menő.:)
Lilla: Mézet most tettem bele először, de nagyon finom, a panírkenyeré szintén főzelékhez való.
Emi : Köszi! Majd kipróbálod más főzelékhez!
trollanyu: Próbáld ki egyszer ezt a panírkenyeret szerintem bármelyik főzelékhez jó!
Tiffanylda: Szerintem a cukor is jó,sőt van olyan finom borsó ami eleve édeskés azt szeretem én is.
Maria: Akkor én is szoktam de csak a lisztet szoktam a tojással összekeverni a prézlit nem. Ebbe meg csak prézli meg tojás van.
Gizi:Köszi! A tükörtojást mi is szeretjük! Ezt az elnevezés nem az én kútfőmből pattant ki, újságból olvasva lettem ennyire tájékozott!:-))
Nagyon jól néz ki a főzeléked, a borsó nálunk is sűrűn van terítéken, nagyon szeretjük. A panírkenyérről még nem hallottam, de szívesen megkóstolnám. Én általában fasírtot szoktam hozzá készíteni.
Katalin: Köszi! Van mikor én is fasírtot, vagy tükörtojást csinálok, de most ezt próbáltam ki!
Nekem mindegy csak főzelék legyen :)
Panna: Akkor jó kislány vagy nem vagy válogatós!:-))
Megjegyzés küldése