Hozzávalók: Maradék fokhagymás csirkemell, maréknyi zöldborsó, kevés bazsalikom.
Elkészítése: A zöldborsót kevés ételízesítős vízben megfőztem leszűrtem és hozzátettem a fokhagymás csirkemellhez amihez 2 db bazsalikomot összevágva tettem még. Az egészet összekevertem és a kifőzött tésztára öntöttem.
Megjegyzés: Nem túl sűrűn szoktam kész zacskós hús ízesítőket venni, ezt is a lányommal az elmúlt hétvégén vettük hogy majd Ő is és én is kipróbáljuk mert tartósítószert nem tartalmaz és elég vonzó volt az ára is. Ilyen volt ez a fokhagymás ami nagyon finom és egyszerű elkészíteni, mivel csak a húst felszeleteltem kicsit kevés olajban pirítottam sóztam , a zacskó tartalmát ráöntöttem és 2-2 dl tej és víz hozzáadásával kell 10' főzni. Annyira természetes a tartalma hogy a fokhagymák vékony szeletekben voltak benne.
Jó étvágyat!
3 megjegyzés:
Nyámi! Szuper ez az "újrahasznosításod" :) Új és még finom is :)
Én is szeretem az újrahasznosítást. Megesik, hogy még finomabb lesz, mint az eredeti:) És a tésztát ugy-e bármivel össze lehet hozni. Nálunk az a baj, hogy túl gyakran esszük...
Panna: Köszi! Az biztos hogy finom volt!
Emi: Akkor szoktam főleg csinálni ilyet, mikor már kevés egy személynek és feltúrbózva viszont már elég. Szerintem a tészta annyira nem laktató, lehet többször is enni!:-)
Megjegyzés küldése