💢
Elkészítése: A krumplit megpucoltam felkockáztam és feltettem főni a vízbe tettem ételízesítőt. Mikor megfőtt a krumpli leszűrtem a levét félre tettem hagytam hogy a krumpli hűljön ki. Kevés olajat forrósítottam és a kockákra összevágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát megdinszteltem benne. Kevés őrölt borsot pirospaprikát tettem a hagymákra és felöntöttem az ételízesített lével és még vizet tettem hozzá. Mikor már jól főtt akkor tettem bele a gombócokat. Ami az összetört krumpli az apró kis kockákra felvágott kolbász , tojás, majoránna, apróra vágott petrezselyem , kevés ételízesítő az őrölt bors és annyi liszt hozzáadásával készült amiből gyúrható gombócokat lehetett formálni. Mikor készre főtt már a leves tetejére feljöttek a gombócok, akkor öntöttem bele a tejfölben elkevert lisztes habarást. /Nekem most volt egy kis pörkölt maradékom még azt is hozzá tettem. /
Jó étvágyat!
6 megjegyzés:
Már a leírás olvasása közben is nagyokat nyeltem... a látvány is meggyőző...köszi a receptet. (OFF: nagyon szeretem a gyönyörű miskolci fotókat!)
Nagyon éhes vagyok, ez most nagyon jól esne... :P
Valóban finomságos leves lehet! Már főztem sima krumpligombóccal levest, de ez a gazdagabb változat különösen finom lehet.
Évám, én is nyeltem csak egyet:))
Nagyon ínycsiklandozó, az egyszerűsége ellenére is! Ki fogom próbálni:)
Jöhet holnap ebédre! Csuda finom. Gratulálok!
RaMary: Köszi! Örülök hogy tetszik Miskolc!
Gabriella: Miért nem szóltál? Küldtem volna kóstolót!:-))
Gerdi: Örülök hogy tetszik, valóban nagyon finom!
Roza: Köszi! Remélem fog ízleni?
gionetta: Remélem elnyeri tetszéseteket, mert nekünk nagyon ízlett. Köszi!
Megjegyzés küldése