Elkészítése: A krumplit megmostam és enyhén sós vízben héjával együtt feltettem főni. Mikor megfőtt megpucoltam és krumplinyomón átnyomtam hagytam teljesen kihűlni./ ha teljesen kihűlve gyúrom be akkor kevesebb lisztet vesz fel és így puhább a tésztája/. A kihűlt krumplihoz tettem a diónyi zsírt és lisztet annyit amennyivel egy jó puha tésztát kaptam Kinyújtottam és nagyobb pohárral kiszaggattam a tésztát.( Eddig késsel daraboltam fel a tésztát de "mindig tanul az ember" az egyik műsorban egy idős néni mondta hogy azért jó pohárral mert úgy jobban egyformák lesznek a gombócok. Igaza van!) A szilvát kimagoztam kettévágtam és kevés fahéjas porcukrot szórtam rá majd a tészta közepébe tettem és összefogva a tésztát gombócokat formáltam . Feltettem vizet forrni kevés sóval és ebbe pakoltam a gombócokat majd mikor már a víz tetejére feljöttek kiszedtem és kevés olajban megpirított prézlibe pakoltam. Maradék kis tésztából egy kis nudlit söndörtem. Tálaláskor szintén fahéjas cukrot szórtam a tésztára.
Jó étvágyat!
9 megjegyzés:
Nagyon gusztusos, én is tegnap csináltam pont!:-)
Nagyon finom! Nálunk holnapra van beprogramozva. :)
Milyen jó ötlet, én még idén nem is csináltam....
Nagyon guszta a tiéd, fincsi lehetett!
De szeretem:)
Játék van nálam, szívesen látlak:http://makacskakonyhaja.blogspot.ro/2012/08/nyarbucsuztato-lancjatek.html
Tényleg, lassan beállhat a szilvásgombóc-üzem:-) Idén még nem készült, de jó nagy adagokat szoktam, mert nagyon szeretjük!
Anikó: Köszi! Elképzelem milyen sokat kellett neked csinálni!
Okki: Szerintem most szinte minden második blogon látom, most van a szezonja!
Katalin: Szerintem előbb vagy utóbb biztos hogy nektek is ebédre gombóc lesz! Nagyon finom volt!
Kati: Örülök hogy szereted, a játékodat felfedeztem és már jelentkeztem is köszi a meghívást!
Gerdi: Eltudom képzelni hogy milyen sokat kell neked is gyártani?:-))
Mi is imádjuk a krumplis gombócot, barackosan, szilvásan, lekvárosan is!
marisz57:Érdekes még barackosan nem próbáltam pedig fino lehet úgy is!
Megjegyzés küldése