Hozzávalók: 30 dkg. sertéshús/comb,lapocka, véknya, bármelyik jó/, 4-5 db közepes krumpli, 1 fej vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma,1-1 kisebb paradicsom-paprika ,1 ek. zsír, fűszerek: só, pirospaprika, őrölt bors,csipetnyi köménymag, csípős paprika, 2 ek. ételízesítő,(fűszerezés ízlés szerinti mennyiségben)
Elkészítése: A húst megmostam felkockáztam, majd megpucoltam a krumplit azt is kockákra vágtam. Felforrósítottam a zsírt majd bele a felkockázott vöröshagymát és fokhagymát kicsit dinszteltem majd a paprikát feldarabolva és végül a paradicsomot szintén feldarabolva tettem, megsóztam pici vizet öntöttem alá és így pároltam tovább. Ezután tettem bele a fűszereket és a húst felöntöttem kevés vízzel lefedtem és hagytam hogy a hús kicsit puhuljon. Ezután tettem bele a krumplit (ilyenkor ha szükséges még vizet lehet hozzá tenni) és az egészet készre főztem.
Jó étvágyat!
6 megjegyzés:
De régen ettem gulyást, a kép alapján nagyon megkívántam.
Ez teljesen jó gulyás, nagyon jól néz ki!
Szerintem is jól néz ki ez a majdnem gulyás:) Nagyon szeretem én is, ideje beiktatni egyik nap a menübe:)
Szerintem is nagyon finom étel ez. Legfejjebb a neve lehet sertésgulyás:).
Majdnem gulyás sok krumplival.hmmm isteni:-)
A múltkor a tv-ben láttam egy hasonló majdnem gulyást,nem volt sűrű a leve és babérlevél is volt benne meg kolbász is....nem tudom melyik tájegységé....egy szó mint száz,gulyás akármilyen változatban nagyon finom!:-)
Lilla: Itt az ideje hogy főzzél!
Katalin:Köszi!
trollanyu:Köszi! Nagyon finom és laktató étel! Annyira jól esett nekem is most hogy ma koplalnok kell!
Maria: Köszi!
Emőke: Köszi! Szoktam kolbásszal is meg szalonnát alátéve de az még nehezebb étel! Az biztos hogy nagyon finom!
Megjegyzés küldése