🍄
Elkészítése: A tésztához valókat összegyúrtam és hűtőbe tettem 1 óra hosszára. Közben elkészítettem a tölteléket. Kevés olajat forrósítottam amibe tettem az apró kockákra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, kicsit dinszteltem majd rátettem a szintén apróra vágott /előzőleg megmosott/ gombát megsóztam és lesütöttem a zsírjára majd ezután megszórtam őrölt borssal és hozzákevertem az apróra fölvágott petrezselymet is. Teljesen hagytam kihűlni. A tésztát kissé lisztes deszkán vékonyra kinyújtottam és egy nagyobb pohárral kiszaggattam/ 16 cm volt a receptben de én csak 11 cm. készítettem/ a tészta közepébe pakoltam a gombás tölteléket megszórtam sajttal és próbáltam körben összenyomni a tésztát kisebb-nagyobb sikerrel mert sülés közben kicsit kinyíltak. Legközelebb jobban összenyomom. Körben a tésztát a felvert tojással megkentem. Előmelegített sütőben 220 fokon 25' sütöttem. 😋
Jó étvágyat kívánok !
9 megjegyzés:
Ez így nagyon jó! Olyan mintha kosárkában lenne, már kerestem, hogy muffin formába sütötted?
Fincsi lehet!
Nekem is muffinforma motoszkált a fejemben, meglátva a fotót. Nagyon tetszik, egyszer biztos, hogy elkészítem. Máris ennék belőle:-)
Juj, de guszta! Máris vittem a receptjét!
Nagyon kedvelem a galette sütéseket, bármivel legyenek megtöltve. Idén a szárazság nem kedvezett a "gomba termésnek", ahogyan elkészítetted- igencsak megennék gálánsan egynéhányat :)
Nagyon guszták,ügyes vagy:))
Milyen helyesek! :) Jó kis recept, igazán finom lehet! :)
Nagyon jópofaés ötletes kis mini galettek, na és a gombát is nagyon szeretem, ügyes vagy:)
de guszta!!!
HajniZoli: Köszi! Nagyon finom!
Gerdi: Köszi! Akár lehetett volna abban is sütni?
Illéskrisz Konyhája: Köszi! Egészségetekre!
Vicuska: Most készítettem először, de lehet hogy más töltelékkel is kipróbálom mert ízlett! Gomba az bolti!
Jámborné Budai Mónika: Köszi!
hankka: Köszi!
trollanyu: Köszi!
mandala: Köszi!
Megjegyzés küldése