Hozzávalók:25 dkg. liszt, 1 tk. só, 0,5 dl tej, 1 db. nagyobb krumpli, 2 dkg. élesztő, 1 db tojás, 5 dkg. zsír, csipet cukor.
😊
Elkészítése:A krumplit héjában megfőztem majd megtisztítottam és összetörtem krumplinyomón. Az élesztőt langyos tejben felfuttattam. A krumplihoz adtam a lisztet és a többi hozzávalót és bedagasztottam a tésztát. Ezután lisztezett deszkán kört nyújtottam ki a tésztából és felvágtam 8 felé majd a szélesebb végénél kezdve feltekertem kiflinek formáztam meg. Sütőlemezre pakoltam letakartam és 30' kelesztettem. Bekapcsoltam a sütőt és az idő leteltével betettem tepsit és 200 fokon 25' sütöttem.😋Ui: Ezt a receptet az elmúlt héten kapott újságból választottam kipróbálásra . Nagyon finom és valóban annyira puha mint ahogy az újságban volt a címe:"Mennyeien puha zsíros kifli" !
Jó étvágyat!
9 megjegyzés:
Nagyon finomnak látszik, és ha Te is ezt írod, akkor én elviszem a receptet és kipróbálom!! Köszi!
A krumplitól is lehet olyan finom puha a tésztája, és még az íze is sokkal finomabb vele! :) Nagyon guszta, ez a kifli is kipróbálandó! :)
Hát akkor viszem ezt a jó kis receptet,kiflivel is megpróbálkozom!Tényleg finom,mert látom!!!
RaMary: Nagyon finom, csak ajánlani tudom hogy próbáld ki!
hankka:Biztos hogy a krumpli is puhítja, de való igaz hogy nagyon puha és finom!
mellissina2: Biztos hogy sikerülni fog hiszen a buktáid is nagyon szépek!
Nagyon szépek lettek:))
Hmmm... finom. Nagyon. :P
Jámborné Budai Mónika: Köszi!
Gabriella: Pedig még az ízét nem is kóstoltad?:-))
Kipróbáltam, nagyon finom volt. Köszönöm szépen :-)
Itt megtudod nézni:http://aranytepsi.blogspot.hu/2014/02/puha-zsiros-kifli.html
Andrea Papikné Veress örülök hogy ízlett, egészségetekre!
Megjegyzés küldése