🍒
Elkészítése: A kenyérnek a héját levágtam és a kenyeret apró kockákra felszeleteltem kevés olajon megpirítottam majd kis tálkába tettem és ráöntöttem a tejet kb. 10' hagytam közben megkevertem. A tojást felvertem hozzá öntöttem a kenyérről a kevéske tejet, őrölt borsot, sót és a felaprított petrezselymet tettem hozzá összekevertem az egészet majd a reszelt sajtot a kenyeret és annyi liszttel(nekem kb.3-4 ek.volt) kevertem össze hogy utána kézzel formálható massza legyen. Forrásban lévő enyhén sós vízbe tettem a vizes kézzel megformált gombócokat. Kiszedtem a vízből kevés olajat melegítettem amibe pakoltam. Mártás: szerepel már a blogomban, de azért leírom: edénybe öntöttem a meggyet feltettem főni, nem sokáig kell várni és már lehet a tejfölben elkevert liszttel behabarni.( semmi cukrot most nem tettem hozzá.) 😋
Jó étvágyat !
3 megjegyzés:
Hu de régen ettem meggy szószt,pedig nagyon szeretem! Megyek hozzád est ebédre,most nagyon megkivántam:))
Finom lehet ez a gombócka, főleg a mártással! :) Kipróbálós! :)
Böbe: Várj egy kicsikét főzök egy másik adagot, mert már ez elfogyott!:-))
hankka:Nagyon ízlett finom !
Megjegyzés küldése