Hozzávalók: 1/2 l víz, 17,5 dkg. kukoricaliszt, só, 1 tk. rétesliszt, 1 ek. olaj. kb. 8 dkg. juhtúró.1 fej vöröshagyma.
🌽
Elkészítése: Vizet feltettem főni sót tettem bele majd mikor már főtt apránként szórtam bele a kukoricalisztet amit közben folyamatosan habverővel kevertem hogy ne legyen csomós. Mikor kellő sűrűségű lett akkor szórtam bele a réteslisztet megkavartam és levettem a tűzhelyről. Egy tálcát megkentem olajjal és arra szedtem ki a puliszkát egyenletesen elkentem és hagytam hűlni. Ezután az összetört juhtúrót rákentem és feltekertem. Jó éles késsel darabokra vágtam úgy tettem a tányérra. 1 ek. zsírt melegítettem majd a megpucolt és felkarikázott vöröshagymát megsütöttem benne. (Juhtúróval most készítettem először puliszkát nagyon ízlett szerintem akár hús mellé is nagyon finom lenne!)
Jó étvágyat kívánok !
9 megjegyzés:
Nálunk elég gyakran előfordul a túrós puliszka, de mi tejföllel fogyasztjuk, hagymával még nem próbáltuk.DE, nem rossz öltet. :)
Jöhet hagymával is:) Szeretjük:)
Hagymával mi sem próbáltuk, de jól hangzik! Így felcsavarni is szoktam, de nedves konyharuhára borítva. Lehet jobb ez az olajos tálca megoldás, könnyebb utána mosogatni:-)
Puliszkát még soha nem ettem, de már a juhtúró miatt is szívesen megkóstolnám. Azzal csak finom lehet!! Üdv.♥
Jól hangzik, finom ebédetek volt! :)
Nagyon jól néz ki! Nálunk akkor van, ha a férjem elkészíti :) Ő szereti a leginkább, habár most már én is kezdem meglekvelni :)
Nagyon jó ötlet, sült hagymát még sosem tettem rá, pedig nagyon finom lehet:)
Még sosem ettem puliszkát, de egyszer mindent el kell kezdeni és ez valami fantasztikusan néz ki :)
Okki édesanyám ettem tejföllel én azzal nem szeretem.
Kati köszi!
Hankka köszi finom volt!
Katalin de jó neked, van egy pár étel amire már eddig is mondtad hogy férjed készíti. Ilyen a jó munkamegosztás kérem:-)
trollanyu köszi egyszer próbáld ki nagyon finom!
Csigabige megéri kipróbálni aztán majd eldöntöd hogy jó vagy nem?
Megjegyzés küldése