Hozzávalók: 25 dkg. liszt, 1,5 dkg. élesztő, 1 dl tej, 1,5 dl víz, 2 ek. olaj, 1 ek. tejföl, 1 tk. porcukor, 1 púpozott tk.só + 4 tk. olaj a dagasztás közben, szezámmag tökmag.
😊
Elkészítése: Az élesztőt felfuttattam majd a többi hozzávalóval összeállítottam a tésztát, kevés olajat csurgattam a tészta tetejére letakartam és 5' pihentettem.Ezután bedagasztottam a tésztát majd ismét olajat csepegtettem a tészta tetejére és most 10' pihenés letakarva. Ezután átdagasztottam olajat ismét a tetejére és most 20' pihenés. Az idő letelte után újra dagasztás majd olaj és most 30' pihenés. Ezután átgyúrtam a tésztát ketté vettem az egyik felét négyfelé osztottam és egyenként hosszúra kisodortam majd lazán megkötöttem a tészta felső szálát a megkötés alá, az alsó szálát a megkötés közepébe nyomtam. Ez lett a császárzsemle. A tészta másik felét kinyújtottam köralakúra majd négyfelé vágtam a tészta szélesebb részét kicsit még meghúztam és feltekertem kifli formára. Tepsibe pakoltam és betettem a sütőbe még kicsit kelni 30'-re. Ezután kivettem a tepsit vízzel lespricceltem és maggal beszórtam a kiflit-zsemlét, sütőt bekapcsoltam 180 fokon 30' sütöttem. Mint már oly sokszor tapasztaltam nekem több idő kell ahhoz hogy szép színe legyen a péksütiknek, sőt van úgy hogy a sülés vége felé nagyobb fokozatra teszem a sütőt.😋
Jó étvágyat kívánok !
13 megjegyzés:
Éva, de ügyes vagy, milyen szépek lettek:)Én még nem sütöttem ilyesmit.
De guszta péksüteményeid készültek! Nagyon ügyes vagy!
Csodaszépek! Mikor fogok én ilyeneket sütni?? :(
Ügyes vagy, nagyon szépen formáztad őket! :)
Nagyon szépek lettek, mintha pékségben járnék! :)
Nagyon szépek lettek, csak kicsit macerás, hogy ennyiszer kell keleszteni. A fotót elnézve megérte :)
Éva, ezek gyönyörűek!!!
Gyönyörűek lettek, nekem is nagy kedvencem a császárzsömle forma:)
Egyre szebb péksütiket "gyártasz"! Ügyes vagy!
Elmentek a nagy melegek, előjönnek a péksütik:-) nálam is:-).
Nagyon szépek lettek! Alexa-tól már sütöttem én is sajtos kifliket, nagyon finomak.
Sus medias luna se ve muy rico,saludos y abrazos
Mindenkinek köszönöm,örülök hogy tetszik!
Nagyon szépek lettek a péksüteményeid! Ide érzem az illatát, látom a friss ropogósságát.
Én inkább őszi-téli időszakban szoktam péksüteményeket sütni, úgyhogy lassan nálam is jön a szezonja.
Megjegyzés küldése