Hozzávalók: fél kg. hurka, házi kolbászhoz: 1/2 kg. darált sertéshús/lapocka/, 4 cikk fokhagyma, 3 tk. őrölt bors, 1 ek. pirospaprika, 1 csapott ek. só.
Elkészítése/ kolbász/: A fokhagymát megtisztítottam fokhagyma présen átnyomtam/lehet reszelni/ a húshoz tettem a többi fűszerekkel együtt és jól össze gyúrtam . Keskeny hengereket formáltam belőle majd felmelegített zsírban megsütöttem. Mikor elkészült kivettem az edényből és a hurkát is ebben a zsírban sütöttem készre.
Ui: Régen mikor még volt rá lehetőségünk édesanyáméknak volt füstölő akkor, nagyobb mennyiségben készítettünk kolbászt természetesen akkor húsdarálóra szerelt csővel bélbe töltöttük a kolbászhúst. Nagyon finom így kevesebb mennyiségből is !
Jó étvágyat!
3 megjegyzés:
Ez valóban nagyon finom lehet! Most eszembe juttattad a régi disznóvágások ízét....
Épp most csináltunk anyukáméknál hurkát és kolbászt. Bár disznót már nem tartanak, a hurka készítés nem maradhat el. :) Nagyon szeretjük!
Katalin finom volt. De jó is volt mikor még voltak a családban is disznóvágások!
Ditti régen mi is csináltunk úgy hívtuk hogy tepsis hurka nem töltöttük bélbe nagyon finom volt. Egy volt a probléma hogy a lányaink a hurkát annyira nem szerették kis mennyiségben pedig azt nem érdemes készíteni.
Megjegyzés küldése