Hozzávalók: 1 kg. krumpli, 0,5 dl olaj, 30 dkg. csirkemell, 1 db sárgarépa, 10 dkg. zeller, őrölt bors, 2 cikk fokhagyma, 3 dl tejföl, petrezselyem. Tepsi kenéséhez margarin, zsemlemorzsa.
Elkészítése: A csirkemellet sóval borssal beszórtam a zúzott fokhagymával bedörzsöltem olajban mindkét oldalát kicsit megsütöttem. A répa és zeller megtisztítása után enyhén sós vízben roppanósra főztem lecsepegtettem és vékony csíkokra vágtam. A krumplit héjában megfőztem megpucoltam majd karikára felszeleteltem. Tűzálló tálat margarinnal kikentem zsemlemorzsával beszórtam és beletettem a répa és zeller egy részét majd erre a felcsíkozott csirkemell és a karikára vágott krumpli tovább folytatni a sorjázást a legvégén megszórtam az aprított petrezselyemmel és ráöntöttem a tejfölt. Előmelegített sütőben 200 fokon 30' sütöttem.Nagyon finom volt!
Jó étvágyat!
5 megjegyzés:
Jól néz ki. Biztos, finom is volt. :)
Finom lehet, így még nem készítettem :-)
Szerintem a rakott krumplit mindenki szereti, ez a csirkés verzió is bnagyon finom lehet:)
Nagyon tetszik, a csirkemellel egészen biztosan finom, és jól passzolnak a zöldségfélék is! :) Finomat főztél! :)
Évi köszi!
Katalin ilyen összetevőkből én is most készítettem de nagyon ízlett.
trollanyu köszi!
Hankka köszi!
Megjegyzés küldése