Hozzávalók: tészta:1 tojás, 10 ek. liszt, tej, sütéshez olaj, töltelék: lekvár, Öntet: 1 tojássárgája, tejföl, ízlés szerint cukor.
Elkészítése: Palacsinta hozzávalóit szokásos módon összekevertem kevés szódavíz és tej hozzáadásával majd pihentettem kb.20'. Ezután kevés olajjal kisütöttem a tésztákat. Ebből a mennyiségből 10 db. lett. Lekvárral megkentem és pár darabot feldaraboltam és jénaiba pakoltam majd az öntet hozzávalóit kikeverve ráöntöttem a palacsintára. Forró sütőbe tettem 15'.
Ui: A 10 palacsintának csupán a felét próbáltam ki ezzel az öntettel ismerve férjuram ízlését:) Nekem nagyon ízlett , öntetnek a tojássárgájának csupán a felét , 2 ek. tejfölt valamint 1 ek. cukrot tettem !.
Jó étvágyat kívánok !
3 megjegyzés:
Ej, ezek a hagyományos ízt kedvelő férfiak! Nehezen szokják az újat:-)
Nekem is ízlene ez a palacsinta.
így lehet változatosan étkezni! szinte csak a tálalása más, és mégsem az a megszokott.
HajniZoli sajnos nehezen állnak rá a változásokra.Nem baj nem tudja hogy milyen finom:-))
marisz57 nagyon finom volt az öntettel.
Megjegyzés küldése