2014. február 12., szerda
Mazsolás ostyás szelet - sütés nélkül
Hozzávalók: 1 db tojás, 10 dkg. porcukor, 12 dkg. margarin, 1 cs.vaníliacukor, 1 cs. vaníliaízű pudingpor, 1 ek. kakaópor, 5 dkg. mazsola, 1/2 cs. ostyalap.
Elkészítése: A tojást , porcukrot, vaníliacukrot, margarint robotgéppel/lehet fakanállal is/ jó habosra összekevertem. A kakaóval elvegyített pudingport a margarinos masszához adtam, és az egészet kis lángon sűrűre főztem. A tűzről levéve belekevertem a mazsolát majd beletördeltem az ostyalapokat ezután fólpackkal bélelt őzgerincformába simítottam. Mikor kihűlt hűtőbe tettem. Másnap szeleteltem.
Ui: Ebből a mennyiségből csak félig tudtam megtölteni a formát, de most ennyi maradék ostyalapom volt. Természetesen duplázva a mennyiséget az egész őzgerincforma megtölthető. Nagyon finom!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
10 megjegyzés:
Mi ezt meggyel szoktuk csinálni és csokipudinggal...az egyik kedvencünk, nagyon finom!!:-)
Finom lehet! Ki fogom próbálni :o)))
Én ezt "hideg kutya"-ként ismerem és nagyon szeretem. :)
Jaj nagyon finomnak néz ki ki fogom próbálni :)
Hideg kutyaként ismerem én is, de nagyon rég nem ettem ilyet, pedig finom:)
Jó kis recept! Tetszik! :)
Nem hallottam még róla, de nagyon tetszik, különösen, hogy nem kell sütni! :)
Nagyon jó ostyalapos süti!
Krisztina Szalczel hűha azzal is nagyon finom lehet!
Timi örülök hogy tetszik!
teller-cake ilyen néven nem ismerem, de hogy finom azt tudom!Örülök hogy ismered.
Éva örülök hogy tetszik!
trollanyu örülök hogy ismered!
Csigabige köszi!
Hankka most nekem is ez volt nyerő szempont!
HajniZoli köszi!
Én meggyel és kakaóporral ismerem, nagyon finom, a Férjem imádta... :)
Megjegyzés küldése